nlc.hu
Trend

Visszavonul az olimpiai bajnok Burján Csaba

Visszavonul a 28 éves olimpiai bajnok, aki korábban nagy botrányba keveredett

Nem volt meg benne a kellő erő a folytatáshoz, indokolta a döntését Burján Csaba gyorskorcsolyázó.

Bejelentette visszavonulását Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki tagja volt a 2018-as, phjongcshangi téli ötkarikás játékokon történelmi olimpiai aranyéremet nyerő magyar váltónak, írja az MTI.

A pécsi születésű sportoló az olimpiai aranyérem mellett kétszer nyert világbajnoki ezüst-, kétszer pedig bronzérmet, és Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett a váltóval. Burjánt a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és elnöksége a napokban búcsúztatta.

“Az az elképesztő munka, ami egy ilyen pályafutásban benne van, minden tiszteletet megérdemel, és ebbe belefér az is, hogy a legnagyobb sportolók néha különcök, vagy legalábbis kívülállók és civilek számára meglehetősen szokatlanok” – fogalmazott az ünnepélyes búcsúztatón Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.

Bánhidi Ákos szövetségi kapitány úgy fogalmazott, “amit Csaba csinált, olyan lenyomatot hagyott a korcsolyasportban, ami felejthetetlen és egy életre elkísér sokakat.”  Hozzátette, reméli, hogy életpályája során visszatalál majd hozzájuk.

Burján Csaba a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 500 méteres selejtezőjében Szófiában 2019. március 8-án. Jobbról a koreai Li Dzsune Szeo.

Burján Csaba a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 500 méteres selejtezőjében Szófiában 2019. március 8-án. Jobbról a koreai Li Dzsune Szeo. (Fotó:
MTI/Illyés Tibor)

Sajnos az olimpiai aranyérem megszerzése után bő egy évvel pályafutása derékba tört,  miután hatalmas botrány lett egy Instagram-posztból, amiben nem éppen hízelgően írt Kínáról. A rövidpályás gyorskorcsolyázót 2020. februárban visszamenőleg egy évre eltiltották a versenyzéstől, és ugyan azóta újra csatlakozhatott a válogatotthoz, de a visszatérés nem volt elég erőteljes.

“A vége már nagyon nem volt jó, az utolsó évben már nem élveztem a korcsolyázást. Tavaly nyáron is éreztem hasonlót, ráadásul az edzéseken is többször estem, aztán a válogató sem sikerült jól. Bár a kvalifikációs világkupa-sorozatban még kaptam lehetőséget, tényleg nem ment a korizás – az idény utolsó két-három hónapja igazi szenvedés volt, edzeni sem volt kedvem. Nem volt meg bennem a kellő erő a folytatáshoz”nyilatkozta  a Nemzeti Sportnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top