nlc.hu
Szabadidő

Fazekas-Zur Krisztina visszavonulasa

Visszavonult az olimpiai bajnok kajakozó, Fazekas-Zur Krisztina: „A mindennapi életem elsiklott a gyerekek és a munka felé”

41 évesen döntött így a kétgyermekes sportoló.

Bejelentette visszavonulását Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai, nyolcszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok kajakozó. “Szerettem volna még ezt az évet végigcsinálni, de már nem fér bele. Nem tudom belerakni azt az energiát, ami ahhoz kell, hogy az ember sikeres legyen, mert a mindennapi életem elsiklott a gyerekek és a munka felé” – nyilatkozta a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában a 41 éves sportoló.

Fazekas-Zur Krisztina

Fazekas-Zur Krisztina úgy döntött, hogy befejezi – MTI Fotó: Kovács Attila

Elmondása szerint nem hiszi, hogy folytatni fogja, csak ezt nehéz kimondani egy olyan szerencsétlen év után, mint a tavalyi, amikor nem úgy jöttek össze számára a dolgok, ahogy szerette volna. “Tavaly sem sikerült csapatba kerülnöm, pedig úgy gondolom, sokat edzettem. Az agyamat sem tudom már annyira odarakni a mindennapi dolgok mellett, amennyire kellene” – magyarázta az olimpiai bajnok kajakozó, akinek – az edző-férjétől, Rami Zurtól  – két kisfia született: a 8 éves Noah és a 4 éves Dániel.

Fazekas-Zur Krisztina egyébként egy ideje komoly nyaki porckorong-sérüléssel küzd. Erről azt mondta el, hogy nem volt szüksége műtétre, és mivel jelenleg nem végez olyan edzésmunkát, mint korábban, panaszai sincsenek.

Fazekas-Zur Krisztina 2012-ben Londonban Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Kovács Katalinnal, 2016-ban Rio de Janeiróban pedig Szabóval, Kozákkal és Csipes Tamarával lett olimpiai bajnok a kajak négyesek 500 méteres versenyében.

(MTI)

Olvass még sztársportolókról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top