nlc.hu
Trend

Manuel Neuer kapus bőrrákja

Háromszor műtötték meg bőrrákkal a Bayern München kapusát, Manuel Neuert

Sokat edz a napon, ezért is tartja fontosnak a fényvédők használatát.

A német labdarúgó-válogatott és a Bayern München kapusa, Manuel Neuer a Bildnek elárulta, hogy háromszor is megműtötték bőrrákkal – írja az As nyomán a Nemzeti Sport.

A 36 éves Manuel Neuer most először beszélt a betegségéről. Elmondta, hogy a káros UV-sugárzás elleni védelem számára kiemelten fontos, hiszen mindig a napon edz, és a szabadidejében is sokat van kint. 

Nem véletlen, hogy a kapus a háromszoros Grand Slam-tornagyőztes német teniszezővel, Angelique Kerberrel együtt közös céget alapított, amely fényvédő krémeket és bőrápoló termékeket gyárt. A márka a „Newkee” nevet kapta, ami kettejük vezetéknevéből tevődik össze. Céljuk, hogy olyan termékeket is piacra dobjanak, melyeket a sportolók is használhatnak. Kerber szintén érintett a témában, ő hiperpigmentációval fordult orvoshoz, amiért szintén a napsugárzás tehető felelőssé.

Azt nem tudni, hogy ezekre a műtéti beavatkozásokra mikor került sor, mindazonáltal Neuer célja, hogy ott legyen a katari világbajnokságon – írja a lap.

Itthon Miló Viki magyar ökölvívó szintén a betegséggel küzd: eddig tíz alkalommal találtak nála elváltozást, ebből öt sajnos rosszindulatú volt. Melanómája és basaliomája is volt már.

Manuel Neuer kapus

Frank Hoermann / SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top