nlc.hu
Trend

Anne Hathaway akkor és most

Szerinted van különbség? Anne Hathaway 20 éve és most

Anne Hathaway még 20 éves sem volt, amikor a Neveletlen hercegnő Miájának szerepében megismerte a világ. Ma pedig betölti a negyvenet.

Az akkor 19 éves Anne Hathaway a 2001-ben bemutatott Neveletlen hercegnő című film főszereplőjeként szerzett világhírnevet. Az amerikai színésznő azóta is Hollywood egyik legstabilabb és legszimpatikusabb állócsillaga, aki az elmúlt két évtizedben szinte minden évben forgatott új mozifilmet és olyan kifejezetten emlékezetes alakításokat köszönhetünk neki, mint Az ördög Pradát visel Andreája, A nyomorultak Fantine-ja – melyért az Oscar-díjat is megkapta –,  A sötét lovag – Felemelkedés Macskanője vagy a Csillagok között Ameliája.

Anne Hathaway 2002-ben és 2022-ben

Anne Hathaway 2002-ben és 2022-ben (Fotók: Getty Images)

A színésznő 1982. noveber 12-én született, vagyis éppen ma ünnepli a 40. születésnapját. Igaz, ez a legkevésbé sem látszik rajta: ha a képeken összehasonlítjuk a mai és a 20 évvel ezelőtti külsejét, jóformán alig változott valamit. Ráadásul mindezt úgy érte el, hogy számos kolléganőjével ellentétben soha nem esett túlzásokba a szépészeti beavatkozásokkal. 

Egy évvel ezelőtt egyébként némi botrány is kerekedett abból, amikor is az E! News a Twitteren azt írta róla: „Anne Hathaway alkut kötött az Ördöggel? Szó szerint visszafelé öregszik.” A kommenten rengetegen felháborodtak, mondván, hogy az kimeríti az ageism, vagyis az életkor miatti diszkrimináció kategóriáját.

Anne Hathaway és Adam Shulman

Anne Hathaway és Adam Shulman a babakocsiban első gyermekükkel, 2016-ban (Fotó: Raymond Hall/GC Images)

Maga a színésznő még a 29. születésnapja alkalmából a következőképp nyilatkozott: „Nagyon felszabadítónak találom az idő múlását. Ha nem is minden nap, de a legtöbb napomon egyre magabiztosabbnak érzem magam, mint előző nap, és ez jó dolog.” Ugyanitt hozzátette, hogy az ő generációjának már nem kellett 22 éves korára elterveznie az egész életét és 30 éves korára négy gyermeket szülnie. „Sokkal több időnk van kitalálni, hogy kik vagyunk.” Hathaway egyébként 2012-ben ment feleségül Adam Shulman színész-üzletemberhez. Két közös gyermekük van, a 6 éves Jonathan és a 3 éves Jack, akiket azonban igyekeznek távol tartani a reflektorfénytől.

Anne Hathaway

Anne Hathaway (Fotó: by: Nathan Congleton/NBC)

A színésznőről tudható, hogy Meryl Streepet tartja szakmailag a legfőbb példaképének, és egy interjújában őt hozta fel példának akkor is, amikor az öregedéssel kapcsolatos esetleges félelmeiről kérdezték.

„Vannak úttörőink, akik megmutatják, hogy nincs okunk félni. Egyszerűen azt gondolom, hogy az öregedéstől való félelmünk állandó, pedig kinek van szüksége rá?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top