nlc.hu
Trend

79 éve üresen álló szellemfalu

Végleg bezár a 79 éve üresen álló szellemfalu

Az utolsó, egykor a faluban született ember is elhunyt, temetése lesz az utolsó, amit a falu templomában tartanak.

Az utolsó temetést tartják abban a faluban, amely 79 évvel ezelőtti kiürítése óta üresen áll. A nemrég elhunyt 87 éves Ray Nash csecsemőként élt itt. A Wiltshire-i falut 1943-ban evakuálták a háborús gyakorlatok miatt, és azóta senki sem lakhat ott.
 
A szövetséges erők 1943 decemberében 150 falusi lakost evakuáltak a wiltshire-i Imber faluból, és a háború után nem térhettek vissza.

A falu továbbra is gyakorlóterep, évente csak néhány alkalommal látogatható.
 
Ray Nash, aki 87 évesen halt meg, még csecsemő volt, amikor édesapja 1936-os halála után elköltözött  édesanyjával. Minden év Szent Giles napján, szeptember 1-jén ellátogatott Imberbe, ahol édesapját temették el, és csatlakozott hozzá a család, köztük a felesége, Elaine és a fia, Kelvin feleségével, Pammel.

A 63 éves Kelvin fia elmondta, hogy Ray mindig szülőfalujában akart nyugodni, erre a  védelmi minisztériumtól kaptak engedélyt. Kelvin úgy véli, valószínűleg az apja lesz az utolsó ember, akit eltemetnek a mára hátborzongatóvá váló faluban, mivel nem valószínű, hogy más, vele egykorú lakosok még élnek.

elhagyatott ház ablaka

Fotó illusztráció: Unsplash

 
(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top