nlc.hu
Trend
Női parfümök tesztje 2023

„Akárhányszor viselem, ha a pasim a nyakamba szagol, elolvad” – Nagy Parfümteszt 2023

10+ parfümöt teszteltünk, melyek többsége vadiúj illat. Hú, és milyenek! Már a véleményeket olvasva is megjön a kedv, hogy végigszagolgassuk őket.

Van most minden: közelgő évszakváltás, egy épp csak beinduló új év, és még a Valentin-nap is lassan kopogtat. Időszerű volt, hogy leteszteljük a legújabb parfümöket és néhány örök kedvencet, amik mellett vétek elsétálni. Íme, a vélemények! 

Mugler – Angel Elixir EdP

Első benyomás: Imádom a doboz lila színét, maga az üveg sötétkék, csillag formájú, pont kézre esik. Nem nehéz, nem nagy, a parfümöt is könnyen ki tudjuk fújni belőle. Aki ismeri a sorozat korábbi termékeit, nem fog csalódni, mert teljesen ugyanolyan, csak más színű. Ami a legjobb, hogy utántölthető az üveg, így környezetbarát is egyben, a dobozon láthatjuk, hogyan lehet újratölteni. 

Mugler - Angel Elixir EdP

Mugler – Angel Elixir EdP

Az illat: Elsőre nekem túl sok volt a jázmin, nagyon virágosnak tűnt, de rájöttem, hogy azért, mert a kézfejemre fújtam és nem vártam meg, míg kicsit finomodik az illata. Tinikoromat idézte, amikor hasonló illatot vadásztam mindenhol, de nem lehetett kapni. Akkoriban imádtam a nagyon erős, intenzív illatokat. A megfelelő helyeken használva (dekoltázs, nyak, csukló) már egészen más jellegű, kellemes, finom illat leng körül egész nap. Tetszett, ahogy abszolút igazodott hozzám. Úgy éreztem, rögtön a részemmé vált, nem volt idegen illat, amit meg kell szokni. Az orrom is nagyon hamar hozzászokott, nem éreztem úgy, hogy túl sokat fújtam belőle és illatcsíkot húzok magam után.

Számomra nagyon nőies az illat, a férjemnek egyből felcsillant a szeme, amikor megérezte rajtam. Azt mondta, még szexibb lettem tőle. Teljes mértékben nőies illat, nem tudom elképzelni az ellenkező nemen.

Domináns illatjegyek:

A jázminvirág egyből átjön rajta, egy kis vaníliával fűszerezve. Nagyon jó párosítás, nem túl sok egyik sem, és nagyon jól kiegészítik egymást.

Fejjegyek: rózsaszín bors
Szívjegyek: jázmin, narancsvirág, szantálfa, ylang-ylang 
Alapjegyek: Amber Xtreme, bourbon vanília

Évszak: Nekem inkább tavaszi és őszi illat. Friss, de van benne mélység, nem mondanám könnyű nyári parfümnek. Igazi tavaszi szellő hangulatot áraszt.

Alkalom: Nappali viseletre teljesen megfelelő, nem túl sok, pont kellemes egész napra. Egy kis rásegítéssel mehet esti illatnak is buliba. 

Illat tartóssága (1-5): 5
Reggel szoktam csak befújni magam indulás előtt, a szokásos helyeken, fül mögött és csuklónál. Egyik nap, délután egy ismerősöm megjegyezte, milyen jó az illatom. Még mindig érezte, így a tartóssága nekem a külső visszajelzés alapján maximális.

Illat intenzitása: Nem éreztem folyton magamon az illatot az első használatkor sem, így szerintem pont megfelelő az intenzitása, nem zavar másokat sem a körülöttem lévő illattömeg. Azonban, ha közelebb jöttek, akkor egyből kérdezték, mi ez az új illat rajtam. Nagyon jól eltalált kompozíció szerintem, ami kiegészíti egy nő megjelenését.  

Yves Saint Laurent – Black Opium Le Parfum

Első benyomás: Letisztult elegáns fekete doboza van, dombornyomott csillogó logóval. Első ránézésre is kifinomultságot sugároz, kitűnik a többi parfüm közül. Az üveg mérete, formája pont megfelelő, könnyen beleillik a kezembe. A kupak levétele után nagyon könnyű fújni.

Yves Saint Laurent - Black Opium Le Parfum

Yves Saint Laurent – Black Opium Le Parfum

Az illat: Intenzív, nagyon határozott illat, ami egyből belevésődik az ember agyába. Elsőre úgy éreztem, nem az én illatom, de ahogy teltek az órák letisztul, és nagyon jól érzem benne magam. Buja, nőies illat, amitől úgy érzem, erős szexuális kisugárzásom lesz. Ezt a parfümöt valódi nőknek szánták.

Domináns illatjegyek: Számomra egyértelműen a vanília illata uralja a parfümöt.

Fejjegyek: körte, fahéj, zöld mandarin
Szívjegyek: narancsvirág, jázmin, napos jegyek
Alapjegyek:  madagaszkári vaníliarúd, prémium Bourbon vanília, Vanilla Planifolia Absolute, Vanilla Tahitensis SFE Absolute, fekete kávé, pacsuli

Évszak: Számomra a melegséget és a telet hozza el, ekkor szeretek erősebb illatokat viselni, amik egy kis melegséget nyújtanak.

Alkalom: Esti bulikra is tökéletes kicsit több fújással, de teljes mértékben el tudom képzelni nappali viseletnek is.

Illat tartóssága (1-5): 5
Naponta egyszer használtam, reggel, a két fülem mögötti részen, illetve a csuklóimat fújtam be, de egyből átragadt a ruhára kabátra, sálra, így egész nap érezhettem az illatot. Sőt, még másnap is éreztem, amikor ismét felvettem a kabátot. Nagyon tartós, maradandó illat, az ismerősök is érezték még este is. Nem kellett belőle napközben többször fújni.

Illat intenzitása: Igazi vad illatfelhő, ami körbeleng, élveztem ezt nagyon, mert szuper az illat, sokkal magabiztosabbnak éreztem magam. Úgy érzem, megtaláltam a téli illatomat.

Giorgio Armani – My Way Parfum

Első benyomás: A parfüm egy rózsaszín papírdobozban kapott helyet, amin sötétkék betűkkel van felírva a név, ez a sötétkék árnyalat köszön vissza az üvegen is, a pici aranyozott díszítések mellett. A parfüm üvege lekerekített kocka alakú, tetején egy ásványra emlékeztető kupakkal, amit arany szalaggal kötöttek át. Jó érzés megfogni az üveget, nagyon elegáns, és hatalmas plusz pont, hogy újratölthető. 

Giorgio Armani - My Way Parfum

Giorgio Armani – My Way Parfum

Az illat: Elsőre talán egy picit erősebbnek hatott az illat, a bőrömmel érintkezve azonban sokkal virágosabbá változott. Az illatot decensnek, és határozottnak jellemezném, amikor magamra fújtam, valahogy úgy éreztem, hogy egy kicsit erősebbé és határozottabbá tett engem is. Abszolút nőies illatnak írnám le. 

Domináns illatjegyek: Érződik rajta a virágosság, a rózsa és jázmin, és a gyümölcsösség is, a vanília és narancs miatt, és számomra kivehető volt a pézsmás illatjegy. 

Fejjegyek: bergamott, narancsfa virág, keserűnarancs
Szívjegyek: tubarózsa, nőszirom, ambrette
Alapjegyek: cédrus, vanília, fehér pézsma

Évszak: Őszi-téli illatnak mondanám, mert melegebb, fűszeresebb illatot érzek ki belőle.

Alkalom: Szívesen használtam napközben, nem éreztem túlzónak, de esti programokhoz, randira is megfelelőnek tartom.

Illat tartóssága (1-5): 3
Egy-, maximum kétfújásnyit használtam belőle a nyakamra, illetve a ruhámra. Napközben nem fújtam újra az illatot, de érezhető volt még órákkal a fújás után is a bőrömön, viszont a ruha, sál és kabát nem vette át az illatot. Férjem szerint finom illatom volt a teszt alatt, és ez igazi elismerés, mert neki nem szokott tetszeni minden parfüm rajtam. 

Illat intenzitása: Számomra abszolút megfelelő, nem szeretem a tolakodó illatokat, a nagy illatfelhőket, de bőrközelinél többnek értékelném. 

Valentino – Donna Born in Roma Coral Fantasy EdP

Első benyomás: Az üveg átlátszó, de a márkára jellemző szegecses mintázatú, a parfüm rózsaszín, így az egész annak hat, és jól illik hozzá a fekete kupak. Abszolút kézre áll, könnyen lehet belőle fújni.

Valentino - Donna Born in Roma Coral Fantasy EdP

Valentino – Donna Born in Roma Coral Fantasy EdP

Az illat: Először kicsit erősnek és túl virágosnak tűnt, ám pár perc elteltével a bőrön már egy nagyon kellemes illatot mutatott. Abszolút nőies, azt is mondanám, hogy egy magabiztos nő illata, nagyon csajos.

Domináns illatjegyek: A virágos jegyeket érezni, és ha csak a származására gondolunk, az olaszos világ is felfedezhető benne. Érezni benne egy kis édeset is, talán vaníliát.

Fejjegyek: kiwi, narancs
Szívjegyek: jázmin, rózsa, pézsma
Alapjegyek: pézsma, cédrus

Évszak: Érdekes, eddig nem is tapasztaltam ilyet, de ez a parfüm akár egész évben hordható, nem jellemző az illata egyik évszakra se.

Alkalom: Szerintem hétköznapokra is tökéletes, de egy esti rendezvényre, különleges alkalomra is kiváló választás.

Illat tartóssága (1-5): 5
Abszolút tartós, reggel fújtam magamra és egész nap érezni lehetett, nemcsak a ruhán, hanem a bőrön is. Két fújás ment a nyakam környékére, egy a ruhámra, és ez bőven elég volt, sokan megdicsérték az illatot még délután is.

Illat intenzitása: Közelről eléggé intenzív, hiszen egy nagyon tartós parfümről van szó, de egyáltalán nem hivalkodó, nem túl sok.

Avon – Today Tomorrow Always The Moment For Her

Első benyomás: Doboza a márkára jellemző, helyes csomagolás, aranyszínnel és tavaszi virágokkal. Az üveg maga átlátszó, szögletes, hosszúkás, letisztult formavilágú, számomra túl egyszerű.

Avon - Today Tomorrow Always The Moment For Her

Avon – Today Tomorrow Always The Moment For Her

Az illat: Az illatról az első benyomásom az volt, hogy nagyon friss, virágos, üdítő. Viselése során lecsendesedik, érettebbé válik. Nem egy izgága kiscsaj illata, inkább a felnőtt, tapasztalt nőé. Komfortillatnak mondanám, mert virágos, derűs, nem tolakodó, nem hivalkodó. Nem különösebben szexi, megvannak a helyek és alkalmak, ahová pont ezért nagyon is illik. A mindennapok illataként tudom elképzelni, de fontos tárgyalásra vagy randevúra nem ebben mennék. Abszolút hölgyillat.

Domináns illatjegyek: Virágokat érzek ki belőle, talán egy kis keleties beütéssel.

Fejjegyek: neroli
Szívjegyek: magnólia
Alapjegyek: ámbra

Évszak: Egyértelműen tavaszi illat számomra.

Alkalom: Nappali és hétköznapi parfümként ajánlom.

Illat tartóssága (1-5): 3
Érezni órákkal a felfújást követően is, bár sokat kopik az üde virágillata és picit karcosabbá válik.

Illat intenzitása: Kellemes, visszafogott, de egyértelmű a jelenléte.

Bvlgari – Omnia Crystalline EdT

Első benyomás: Az ikonikus Omnia parfümök formáját kapta ez az illat is, ami ezúttal légies ezüst és átlátszó üveget jelent. Szerintem nagyon egyedi az egymásba fonódó két üvegkorong formája, mint két láncszem. Még azt is megbocsátom neki, hogy számomra nem ez a legergonomikusabb üvegfazon. A design kedvéért simán megéri.   

Bvlgari - Omnia Crystalline EdT

Bvlgari – Omnia Crystalline EdT

Az illat: Találó az elnevezése, tényleg olyan, mint egy finoman metszett kristály, vagy legalábbis, ha annak lenne illata. Könnyed, légies és nagyon kifinomult. Mindez már kifújáskor érződik, és nagyon tetszett, hogy az ebből fakadó eleganciája később sem vált karcossá, még nap végére sem. Fejből tudnék mondani illatot, ami vélhetően őt másolja, ám hiányzik belőle pont az a plusz, amitől ez a parfüm megadja a luxusérzést. Szerintem ez a felnőtt nő illata, aki a helyén van, határozott, de megengedheti magának, hogy határozottságában is elegáns maradjon. 

Domináns illatjegyek: Virágos, de nem tipikus bokrétaillat, nincs folytogató édesség, helyette keveredik bele valamilyen zöldes, talán légies jelleg, amitől izgalmas marad. Valamiért a japán nők kecses eleganciája is eszembe jutott róla.

Fejjegyek: bambusz, körte
Szívjegyek: lótuszvirág, tea
Alapjegyek: tölgymoha, guajakfa, pézsma

Évszak: Tavaszra és őszre abszolút tökéletes, bár szerintem télre is. A nyárban nem vagyok biztos, igazi hőségre mást jobban el tudnék képzelni.

Alkalom: Nappalra, munkahelyre is. Ez nem a csábítás szexillata, sokkal inkább a parfüm, amitől még inkább úgy érezzük, a helyén van az életünk, és teszi mindezt a legkifinomultabb módon.  

Illat tartóssága (1-5): 5
Egy-egy fújást használtam belőle a fülek mögé, ami tökéletesen elég, hogy egész nap velem maradjon. Ruhára fújva még tartósabb, nagyon kellemes. 

Illat intenzitása: Egyáltalán nem tolakodó, nincs kondenzcsík, ám ha valaki közel hajol, finoman érezni órákkal később is, kaptam jóleső bókot, mikor rajtam volt.

Kenzo – Flower by Kenzo L’absolue EdP

Első benyomás: Szép fehér, letisztult csomagolású egy piros virággal. Üvege klasszikus Kenzo, virág alakú, hosszúkás. 

Kenzo - Flower by Kenzo L’absolue EdP

Kenzo – Flower by Kenzo L’absolue EdP

Az illat: Az első benyomásom, hogy végre megvan az illat, amit régóta kerestem. Egy ideje már untam a régi illataimat, fel sem tűnnek magamon, ez végre újra felkeltette az érdeklődésemet, új színt hozott. Kellemesen édes, virágos, mégis fűszeres illat, erőteljes, de nem tolakodó. Aromaterápiás hatású, egyszerűen jó volt a csuklómba szippantanom. Nagyon érzéki illat, már-már szexuális kisugárzású, talán épp az édes-fűszeres-virágos jellege miatt. Közben nincs benne hivalkodás vagy közönségesség, egyszerűen csak „magnetikus” tulajdonságokkal bír. 

Domináns illatjegyek: Nem tudom megmondani, milyen virág emelkedik ki, egy illatos virágcsokornak mondanám, megbolondítva egy kis simogatóan vaníliás illattal és némi „borsosabb” , erőteljesebb fűszerrel. 

Fejjegyek: sáfrány
Szívjegyek: damaszkuszi rózsa, narancsvirág
Alapjegyek: vanília, mósusz

Évszak: Elsőre azt mondanám, hogy nehezebb illat, mégsem egyértelműen téli, sőt, szerintem nyáron is működik, na nem feltétlenül a 40 fokban. Igazából bármelyik évszakhoz el tudom képzelni épp a változatos virágcsokor jellege miatt. 

Alkalom: Első blikkre esti, alkalmi illatnak mondanám, de jól esik magamra fújni napközben is. 

Illat tartóssága (1-5): 4
A ruhán, sálon, kabáton egy-két napig érződik, a bőrön kb 2-3 óra múlva bőrközelivé válik, megszelídül az illat, ezért érdemes ismételni. A csuklómra, nyakamra, ruhámra fújtam belőle. 

Illat intenzitása: Egészen biztos, hogy nem tolakodó, még ha intenzív is az illat. Nem gondolom, hogy előbb jön be az illat, mint én az ajtón, de ezt nyilván azok tudják megállapítani, akikkel találkozom.

s.Oliver – For Her EdT

Első benyomás: Finom, nőies, apró kocka alakú üvege van, könnyű pakolni, akár utazáshoz is jó választás és könnyú belőle fújni is.

s.Oliver - For Her EdT

s.Oliver – For Her EdT

Az illat: Édes, rózsás, virágos jellegű a parfüm. Csajosan fiatalos, ártatlannak is mondanám édessége miatt. Lágy, finom, könnyű illat. 

Domináns illatjegyek: Virágos, ezen belül számomra a rózsás dominál benne, mintha egy virágos kertbe lépnék, olyan érzést kelt. Nem hinném, hogy van benne, de nekem még az orgona és vanília ugrott be róla. 

Fejjegyek: bergamott, licsi, rózsaszín bors
Szívjegyek: rózsa, peónia, magnólia
Alapjegyek: borostyán, pézsma, írisz

Évszak: Számom ilyen egy igazi, tavaszi parfüm. 

Alkalom: Nappali, hétköznapi illatnak mondanám.

Illat tartóssága (1-5): 3
Kicsit elvész intenzitása napközben, miután reggel több fújást magamra fújtam. A ruhámra, dekoltázsomra, csuklómra egyaránt szoktam belőle fújni.

Illat intenzitása: Visszafogott, gyengéd, munkahelyre sem hivalkodó választás. 

Hugo Boss – The Scent for Her Magnetic EdP

Első benyomás: Maga a parfüm külleme nagyon kellemes: szép, sötétlila üveg, arany kupakkal. Elegáns, luxus hatást kelt. Lekerekített üvege miatt nagyon könnyen kézre áll, a fújása egyszerű, az egésznek olyan kellemes a kidolgozása, ami az illatán túl is hozzáad a kellemes érzéshez.

Hugo Boss - The Scent for Her Magnetic EdP

Hugo Boss – The Scent for Her Magnetic EdP

Az illat: Első nap, amikor magamra fújtam, egy idő után azon kaptam magamat, hogy folyamatosan a ruhámat, sálamat, csuklómat szagolgatom, és egyszerűen nem tudok betelni az illattal. Már akkor éreztem, hogy abszolút passzol hozzám és szinte beleszerettem. Nem kizárt, hogy rákapok erre a típusra. Korábban az erősen édes illatokért voltam oda – bár azt is szexinek tartom – mivel ez nem tömény édesség, hanem van benne a fent említett fűszeresség, elképesztően nőiesnek gondolom. Azt az érzést kelti, hogy egy kellemes, vadító női illatot húzok magam után, ami senkit nem kábít el, nem érződik soknak, hanem pont jó, pont elég, pont szexi. A barátom, amint megérezte rajtam, teljesen odavolt érte és azóta is, akárhányszor viselem és a nyakamba szagol, elolvad. A párnámat, takarómat szagolgatja, ha nem vagyok ott, mivel rendkívül tartós. Pluszban ad egy szexi magabiztosságot, mert ez azt jelenti, illik hozzám az illat. Nemcsak a parfüm finom, hanem az is, ahogy a bőrömmel és az én illatommal találkozik.

Domináns illatjegyek: Az első benyomásom az volt, hogy talán kicsit erős, számomra fűszeresebb az illata, mint amihez szoktam. Azonban van egy kicsit édeskés hatása, amit én alapjáraton szeretek. Mivel édes (vanília, cukor, kókusz, méz) párti vagyok, először nem voltam biztos benne, hogy valóban az én illatom-e, de mivel nem teljesen érződik ki a fűszeressége, bíztam benne, hogy magamra fújva az az oldala domborodik ki jobban, ami számomra is kellemes. Így lett.

Fejjegyek: osmanthus
Szívjegyek: ambrette, pézsma
Alapjegyek: ámbra, fehér pézsma

Évszak: Valószínűleg én egész évben fogom használni, nyáron talán kicsit kevesebbet, ahogyan a többi parfümből is. Ha mindenképpen válaszolnom kéne, akkor őszi-téli-tavaszi illat, de egy nyáresti bulihoz vagy randihoz is tökéletesen illik.

Alkalom: Számomra akár mindennapos illat is lehetne, de egy randihoz, vagy amikor az ember szeretné meglepni a kedvesét, ahhoz is illik. Munkába, buliba, vacsorára, családi eseményre – bárhová, ha pedig nem, az inkább csak a takarékosság miatt.

Illat tartóssága (1-5): 5
Ha reggel befújom magam vele, a ruhámon még este is érzem az illatot, a bőrömről hamarabb elpárolog, de az is tart fél napig. Négy-öt fújást szoktam nyakra, mellkasra és csuklóra elosztva. Kevés ennyire tartós parfümöt találtam eddig. Ha este, zuhanyzás után egy randihoz fújom be magam, ezer százalék, hogy a férfi reggel is ezt fogja szagolgatni a párnáján, és egy-két napig ott is marad, szóval biztosan nem lesz az ember felejthető élmény.

Illat intenzitása: Ha normál adagot fújok magamra, akkor átlagos, de ahogy írtam, nőies és szexi. Ha többet fújok sem érzem, hogy túl sok lenne, intenzív ugyan, de illik a bőröm illatához, így kellemes és szexi a „felhő”, ami körbeleng. Összességében abszolút finom, kellemes, szexi, intenzív és magabiztosságot adó a parfüm, kívül-belül pozitív hatást vált ki.

Burberry – Her Elixir de Parfum

Első benyomás: Szeretem az üveg lágy rószaszín színét, kifejezetten elegáns árnyalat. Az üveg önmagában egyedi, de azzal, hogy a bal oldalon van a fújóka, számomra nehezebb volt használni. Annyira gyengéden fúj, hogy szinte észre sem veszed, hogy már rajtad van az illat.

Burberry - Her Elixir de Parfum

Burberry – Her Elixir de Parfum

Az illat: Az első benyomásom az illatról az volt, hogy finom! Púder és édes gyümölcsillat, de olyan elegáns verzióban, amit a legtöbb „cukorka-púder” kombó a piacon nem tud. Viseléskor háttérbe szorult a púderesség, és inkább a gyümölcsös jelleg lesz domináns, ezzel érdemes számolni. Gyengéd, kicsit sem nevezném tolakodónak. Olyan, mint a világ legelegánsabb luxus ruhája, ami soha nem fog kimenni a divatból. Az a bizonyos kis fekete, de rózsaszínben. Csakis nőknek!

Domináns illatjegyek: Talán erdei gyümölcs, púder és picike, tényleg elhanyagolható cukorka illatát érzem benne.

Fejjegyek: eper, szeder
Szívjegyek: jázmin
Alapjegyek: vanília, ámbra, szantálfa

Évszak: Nyárra nem ajánlom, mert nem a frissesség jellemző rá, minden más évszakban remek választás.

Alkalom: Napközben érdemes magunkra fújni, estére erőteljesebb, érzékibb illatot javaslok.

Illat tartóssága (1-5): 3
Mindenki azt mondta, hogy nagyon tartós, de nekem más volt. A reggeli 3-4 fújás délre már elillant, ami kicsit csalódás volt, az illat iránti szerelmemet azonban egyáltalán nem befolyásolta. Reggel 3-4 fújás ment belőle nyakra, kézre és ruhára, napközben szükség volt ismételni.

Illat intenzitása: Visszafogott, inkább bőrkezeli, azonban ruhán nagyon intenzív.

Chloé – Nomade Jasmine Naturel Intense EdP

Első benyomás: Finom, nőies, púderrózsaszín doboza van, kellemes a szemnek, nem hivalkodó. Az üveg a kézbe simul, gömbölyded forma, kifejezetten nőies kisugárzással. Abszolút kézreáll, könnyű fújni belőle, csak a kupakot kell egy fokkal erőteljesebben rányomni, mint az nekem kényelmes lenne, de értem, hogy miért csinálták ilyenre: így tuti nem esik le magától még akkor sem, ha csak bedobjuk a táskába.

Chloé - Nomade Jasmine Naturel Intense EdP

Chloé – Nomade Jasmine Naturel Intense EdP

Az illat: Első alkalommal megragadott a kellemes fűszeressége, különlegessége, hogy nem a szokásos virágos parfümillat. Viselése során ez nem igazán változott, maradt a fűszeres, kicsit citrusos illat. Nem az általános nőcis illat, inkább a vagányabb nő képe jelenik meg előttem tőle. Az a fajta illat, amivel nem férfiakat akarunk elcsábítani, hanem felvállalni azt, akik vagyunk. Feministának is mondhatnám, ha egy illat lehetne feminista. Egyértelműen magabiztosságot nyújt. Nőies illat, férfiaknak nem ajánlanám.

Domináns illatjegyek: Nekem a citrusok és fűszerek dominálnak benne, a virágok kevésbé, és ennek kifejezetten örülök is.

Fejjegyek: jázmin abszolút
Szívjegyek: datolya
Alapjegyek: pacsuli

Évszak: Szerintem négyévszakos illat, pont a citrusos, fűszeres jegyei miatt. 

Alkalom: Nappali, hétköznapi illat.

Illat tartóssága (1-5): 5
Egyszer fújok belőle reggel, általában a kulcscsontok közé még öltözés előtt, és kitart egész nap. Persze csökkenő intenzitással, de nem kell belőle újra fújni.

Illat intenzitása: Nem intenzív szerencsére, azt nem is szeretném, ha tőlem ájuldoznának a buszon, inkább bőrközeli, visszafogott körbelengés jellemzi.

Paco Rabanne – Fame EdP

Első benyomás: Ez a kis robot már annyira giccses, hogy attól imádnivalóan cuki! Nyilván sok és túlzó, de mókás módon, anélkül, hogy bolondot csinálna magából. A funkciókat tekintve egyébként meglepően kézre áll, kifejezetten kényelmes vele célzottan parfümözni.

Paco Rabanne - Fame EdP

Paco Rabanne – Fame EdP

Az illat: Édes és gyümölcsös az első pillanatban, a játékosság, amit az üveg sugall, folytatódik benne. Később jobban kidomborodik a virágos jelleg, de a gyümölcsösség sem vész oda teljesen. Huszonéveseknek tudom elképzelni, írom mindezt közel a negyvenhez, sokadik napja tobzódva benne, és a tudattal, hogy tizenévesen oda és vissza lettem volna tőle. De igen, könnyed, édes-gyümölcsös-virágos jellegét inkább 20 év körülieknek tudom elképzelni. Csajos, nem akar pózolni, csak szórakoztatni, és ebben ügyes. Amolyan generációs illat, a jó értelemben, merném ajándékba is venni ennek a korosztálynak.  

Domináns illatjegyek: Mint írtam, a gyümölcsök és virágok talán fej-fej mellett vannak benne, egy kis cukorkás édességgel. A gyümölcs nem kifejezetten citrus, de közelít.

Fejjegyek: mangó, bergamott
Szívjegyek: jázmin, olibánum
Alapjegyek: vanília, szantálfa

Évszak: Ősztől tavaszig szerintem bármikor bevethető.

Alkalom: Én ezt fújnám napplra és buliba is. Nappalra kevesebbet, estére mehet egy fújással több. 

Illat tartóssága (1-5): 5
Abszolút tartós, nagyon velem marad egész nap. Kevés is elég, 1-2 fújás, és bírja estig, hiba nélkül. Ruhán is, bőrön is.

Illat intenzitása: Az 1-2 fújásnál több nekem nem is szükséges, kifejezetten intenzív illat, nem tolakodó, de a kis játékossága körbeugrál.

Maison Margiela – Replica On A Date EdT

Első benyomás: Letisztultan elegáns dizájn, amelyben a főszereplő nem is annyira az üveg, hanem a benne lévő parfüm rosé árnyalata. Az üveg egyszerű henger, kellemesen kézre áll, és bár pici a permetezőfej, kényelmes fújni. 

Maison Margiela - Replica On A Date EdT

Maison Margiela – Replica On A Date EdT

Az illat: Az első benyomásom az volt az illatről, hogy nem szokványos, a legkevésbé sem tucat illat, és a viselése során ez nem változott. Van egyfajta telítettség, sőt, némi jó értelemben vett giccs is ebben az illatban. Olyan, mint egy könnyű, illatos bort elkortyolgatni egy virágzó rózsakert kellős közepén, egy nyári nap derekán. Hivatalosan unisex illat, de azon belül sokkal inkább a nőies felé hajlik. 

Domináns illatjegyek: Elsőre főképp a gyümölcsös jegyeket éreztem ki belőle, de a viselés folyamán a virágos tónus is szépen megmutatta magát.

Fejjegyek: feketeribizli-likőr, bergamott olaj, rózsabors olaj 
Szívjegyek: Isparta rózsaszirom esszencia, muskátli olaj, davana olaj 
Alapjegyek: pacsuli esszencia, vetiver olaj, moha, pézsma

Évszak: Egyértelműen nyári illat, amit ennek ellenére, vagy éppen ezért esik jól télen is viselni.

Alkalom: Nappali és esti viseletként is bevethető. Hangulatában épp a kettő közé tenném.

Illat tartóssága (1-5): 4
2-3 fújás elegendő volt belőle, a nyakamra és hajamra, illetve a fülem mögé és a ruhámra fújtam belőle. 5-6 órán át határozottan érezhető volt, de diszkrétebben egész nap megmaradt az illata, a hajamon még másnap reggel is éreztem.

Illat intenzitása: Feltűnő, de mégsem tolakodó. Valóban karaktere van, olyan, ami öltöztet, amit magadon is órákon keresztül érzel, és mások is felfigyelnek rá. Olyan, amiről meg fogják kérdezni: mi ez az illat?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top