nlc.hu
Trend

88 évesen elhunyt Paco Rabanne

Meghalt Paco Rabanne divattervező

A világhírű spanyol divattervező 88 éves volt.
Paco Rabanne

A franciaországi Portsallban érte a halál, amit a tervezővel szoros munkakapcsolatban álló Puig csoport is megerősített. A divatszakmában és a parfümkreátorok világában egyaránt nagy űrt hagy maga után a korát mindig megelőző Paco Rabanne.

Coco Chanel a divatvilág aranyművesének nevezte, mert előszeretettel használt fémet a ruhaterveiben, de nem ez volt az egyetlen különleges anyag, amit szívesen használt.

1934. február 18-án született, és a Francisco Rabaneda Cuervo nevet kapta. Édesanyjával még gyerekként hagyta el Spanyolországot és Franciaországba költözött, ahol 10 éven át építésznek tanult. 

A ’60-as években a divatvilág fenegyerekeként definiálták, mert bátran szembement az akkori irányzatokkal. Olyan márkáknak tervezett ékszereket, mint a Givenchy, a Dior vagy a Balenciaga, majd 1966-ban saját divatházat alapított.

A fém mellett gyakran kreált ruhákat papírból és műanyagból, 1973-ban pedig, amikor piacra dobta első férfi parfümjét, a Paco Rabanne Pour Homme-t, végérvényesen beírta a nevét a parfümtörténelembe is.

Szenvedélyesen szerette a misztikumot és az ezotériát, élénken érdeklődött a paranormális jelenségek iránt. 

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top