nlc.hu
Trend

Sztárok pécsi kesztyűben

Impozáns lista! 7 híresség, aki él-hal a pécsi kesztyűért!

A legnagyobb világsztárokat is megbabonázta a magyar pécsi kesztyű. De kik a legnagyobb rajongók? Mutatjuk!

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Rihanna pécsi kesztyűt viselt a Super Bowl idei félidei show-jában. A tűzpiros báránybőr kesztyű a Karma Pécsi Kesztyű gyártmánya, mely Pécsi Gloves International néven van jelen a nemzetközi piacon. A kesztyűk egy tengerentúlon élő magyar kesztyűtervező, Dorothy Gaspar, vagyis Gáspár Dóra jóvoltából jutnak el a világsztárokhoz.

Rihanna a Super Bowl-on

Rihanna a Super Bowl-on pécsi kesztyűben lépett fel (Fotó: Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation)

A dizájner nagyapja még 1890-ben Budapesten alapított kesztyűboltot, majd a fia vitte tovább a vállalkozást. A tervező kilenc idősebb testvére nem akarta folytatni a hagyományt, Dóra azonban kitanulta a kesztyűkészítés mesterségét. 1985-ben aztán vőlegényét követve költözött Los Angelesbe, ahol a filmiparnak is dolgozó Gloves by Hammer of Hollywood kesztyűmárkánál helyezkedett el, később pedig ő vette át és újította meg a céget. Kreációi, melyek jelentős részét Pécsett gyárttatja, számos filmben, színpadi produkcióban, fotózáson és a vörös szőnyegen is felbukkantak. Nézzük a listát, és azokat a kesztyűket!

Lady Gaga pécsi kesztyűben
Megnézem
Összes kép (8)

„Közel harminc éve művelem ezt a szakmát, és én vagyok az egyetlen tervező Los Angelesben, sőt talán az egész országban, aki akár pár óra alatt a legmagasabb minőségben képes megtervezni és elkészíteni egy pár kesztyűt” – nyilatkozta nemrégiben a Telexnek a tervező, akit a kesztyűk királynőjeként is emlegetnek Hollywoodban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top