Pucéran az Oscaron – Minden idők legrosszabb és legszebb átlátszó ruhái a gáláról

nlc | 2023. Március 12.
Az Oscar-gála mindig is az előkelőséget képviselte a kollektív tudatban...Aztán jöttek a következő sztárok, és áttetsző ruhákban léptek a vörös szőnyegre az eredmény pedig mindig az ízléses és a katasztrofális végletei között mozgott.

Miután 2022-ben óriásit mentek a hiányos, áttetsző, esetleg hálós, amolyan „meztelen ruhák”, az idei díjátadó- és divathétszezonban szinte kötelező kiegészítője volt a vörös szőnyeges szetteknek egy-egy ruha alól kikandikáló testrész és/vagy bőrfelület. Persze mindennek megvan a maga helye és ideje, így az Oscar-gála például pont olyan, ahol a villantások és az átlátszó anyagok is csak ízléssel érvényesülnek. Ez mindig is így volt, a meztelen ruhák pedig nem 2023, de nem is 2022 találmányai: már amióta létezik vörös szőnyeges felvonulás, azóta borzolják a kedélyeket a bevállalós hírességek az ilyen outfitekkel. Néha abszolút beletalálnak abba az arany középútba, ami egyszerre elegáns és lehengerlően dögös, néha viszont durván át tudnak esni a ló túloldalára. Mindkét opcióra rengeteg esélyt adott az Oscar történelme – az alábbi galériában elhoztuk a két véglet képviselői közül a legemlékezetesebbeket.

Barbra Streisand 1969

Barbra Streisand volt az első (de korántsem az utolsó!), aki áttetsző ruhában vette át az Oscar-díját az 1969-ben megrendezett gálán. A Pán Péter-galléros, strasszos szett cuki, ízléses, és pont eléggé feltúnő. (Fotó: ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images)

Edy Williams 1986

Edy Williams 1986-os ruháját (?) valószínűleg soha semmi nem fogja felül-alul?-múlni. A bugyi, gyöngysor, csipkekesztyű kombó olyasvalami, amit rémálmainkban sem látunk egy Oscar-vörösszőnyegen. (Fotó: Ron Galella /Getty Images)

Cher 1988

Cher szinte minden Oscarra aligruhában érkezett, de nálunk valahogy ez az 1988-as szettje nyerte a kört. Nem tudjuk eldönteni, hogy azért, mert kiverte a biztosítékot, vagy mert épp, hogy még a merészen szexi kategóriát erősíti... (Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

Ellen Barkin 1994

Ellen Barkin 1994-es ruhája az áttetsző rész nélkül csak egy egészen unalmas vörös szőnyeges outfit lenne... (Fotó: Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)

Björk 2001

Az annyira rossz, hogy már legendás kupa győztese: Björk, 2001-es hattyúdala. (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Gwyneth Paltrow 2002

A 2002-es Oscar gálán két villantás is történt, ám hiszed, vagy sem Gwyneth Paltrow nem szándékosan mutatta meg a melleit. Utólag azt nyilatkozta, nem tudta, hogy ennyire át fog látszani a vakuk kereszttüzében az anyag, és azt kívánja, bár inkább vett volna fel melltartót. (Fotó: Sebastian Artz/Getty Images)

Halle Berry 2002

Halle Berry-nek ellenben már abszolút saját döntése volt az ízléses villantás: ez a funkciója a virágbetétnek is. Így kell ezt csinálni! (Fotó: SGranitz/WireImage)

Chrissy Teigen 2017

Egy laza 15 éves szünetet követve Chrissy Teigen hozta vissza ismét az átlátszó felsőrész műfaját a vörös szőnyegre, a frissített verzió pedig jobban működött, mint valaha. (Fotó: by Frazer Harrison/Getty Images)

Taraji P. Henson 2018

Taraji P. Henson ugyan nagyon szexi volt 2018-ban, de mégiscsak felmerül bennünk a kétely, hogy talán ez a fáslis ruci nem passzolt-e volna jobban a Grammy-hez az Oscar helyett... ( Fotó: Kevin Mazur/WireImage)

Amandla Stenberg 2019

Azért imádjuk Amandla Stenberg 2019-es ruháját, mert bár első ránézésre olyan, mintha kizárólag apró kis gyöngysorok borítanák a testét (bocsi az Edy Williams-flashbackért), valójában egy nude alapra hímezték rá őket. Az akkor 21 éves lány mesterkurzust tartott az elegáns szexizésből. (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Scarlet Johansson 2020

Úgy néz ki, Amandla Scarlett Johanssont is megihlette, mert a színésznő egy évvel később a felsőjében egészen hasonló outfitet választott. Csak az ő esetében már egy neccfűző tartja az ezüstszálakat, melyek alól kikacsintanak Scarlett látványos tetkói. (Fotó: Amy Sussman/Getty Images)

Exit mobile version