nlc.hu
Trend

Kelemen Zsófia megmérte, hány kiló a hollókői népviselet

Gondoltad volna: ennyi kilót nyom a hollókői népviselet

Kelemen Zsófia mérlegre állt, hogy megmutassa, milyen nehéz is egy ünnepi népviselet.

Hollókőn a népviseletet nemcsak az idősebb generáció ölti magára a nagyobb családi eseményeken vagy ünnepekkor – például húsvétkor vagy pünkösdkor –, hanem a fiatalok is.

Hagyományőrzök népviseletben a Hollókői Húsvéti Fesztiválon Hollókő ófalujában

Hagyományőrzők népviseletben a Hollókői Húsvéti Fesztiválon Hollókő ófalujában 2023. április 10-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ahogyan a község honlapján írják, a nők megszámlálhatatlan, díszes szoknyát öltenek magukra, és régen az ünnepnapokon 7-8 alsószoknya is került a szép selyem vagy kasmír szoknya alá, sőt a vasalt alsószoknyából akár tizenötöt, húszat is magukra húztak. A szoknyák fölé általában gazdagon hímzett selyem kötényke, úgynevezett szakácska került, felülre csipke ingváll és díszes rojtokkal szegélyezett vállkendő is dukált. 

Egy ilyen viseletnek pedig súlya is van, Kelemen Zsófia a TikTokon meg is mutatta, hogy hány kilót nyom, mielőtt felvenné az összes ünnepi ruhadarabot és kiegészítőt, és mennyivel mutat több a mérleg, amikor már teljesen fel van öltözve. Ő húsvét alkalmából „csak” három rakott szoknyát, három vasalt szoknyát, illetve egy díszes szoknyát viselt, de így is 10,5 kilóval lett nehezebb. 

@zsofia.kelemen Válasz @Császár-Plébán Zsanett részére ki mit tippekt, hány kiló lesz a népviselet?🥰 #fy #fyp #foryou #foryoupage #viral #nekedbe #hollókő #haritage #népviselet ♬ eredeti hang - Kelemen Zsófia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top