nlc.hu
Trend

Űjra téma Calvin Klein 2022-es kampánya

Ezért csámcsog most a net Calvin Klein 2022-es divatkampányán

Még ma is vitát vált ki a Calvin Klein egyik, 2022-es kampánya, amelyben egy olyan transznemű férfit kért fel, akinek nem volt mellműtétje.
calvin klein

Az amerikai márka – amely az évtizedek során többször keveredett botrányba, például amikor a szinte még gyerek Kate Moss-t szerepeltette a fehérneműkampányában –  a híres transznemű influenszert, Bappie Kortramot választotta a Pride kampányához még 2022-ben. A másik modell pedig egy Jamilla nevű plus-size modell volt.

A képek tavaly jelentek meg, de a héten újra előkerültek, miután Anastasia Maria Loupis háziorvos megosztotta azokat a Twitteren, ezzel a képaláírással:

Calvin Klein csődbe akar menni.

Bappie, aki a kampány idején pénzt gyűjtött, hogy eltávolíttassa a melleit, fontosnak tartotta, hogy képviselje azokat a transzneműeket, akik valamilyen oknál nem tudják, vagy akarják elvégeztetni a korrekciós műtétet.

Ezt írta az Instagramjára a képek alá:

Remélem, hogy ezek a képek mindenkit arra inspirálnak, hogy boldogabbak és büszkébbek legyenek a testükre, a queerségükre, vagy bármire, aminek érzik magukat.

A transznemű férfi azt is nyilatkozta, hogy ma is büszkeséggel tölti el, hogy Calvin Klein felkérte, hogy modellkedjen a 2022-es Pride kollekciójához.” Számomra fontos, hogy a transz férfiak sokszínű képviseletet kapjanak. Olyan reprezentációt, amely többet mutat, mint a vékony, izmos test, tökéletes felsőtesti műtéttel.

Vannak ugyanis transz férfiak, akik nem akarják a műtétet, nem férnek hozzá, vagy egyenesen elutasítják a beavatkozást.

– hangsúlyozta a transznemű férfi, akin azóta elvégezték az operációt.

Aki ismeri a márkát, nem lepődött meg a modellválasztáson, hiszen nem ez az első alkalom, hogy a márka transzneműt alkalmaz. 2022-ben Roberto Betet-t, egy „várandós” transz férfit mutatott be, aki éppen Noah nevű kisbabáját készül világra hozni, párjával, Erica Feeha transznemű nővel együtt.

Ahogy azt fentebb is írtuk, mindig botrányok övezték Calvin Klein karrierjét, ezeket csokorba is szedtük egy cikkben. Ebben.

Kiemelt kép: Instagram

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top