nlc.hu
Trend

Szandál-papucs divat 2023

Platformtól a nagypapáig – 50 trendi szandál és papucs nyárra

Ha beújítanál egy-két szandált vagy papucsot a nyárra, íme az idei szezon legdivatosabb fazonjai!

A műanyag flipflop 2023 nyarán már rég nem menő. Mutatjuk viszont, hogy melyek azok a lábbelik, amik nagyon is azok…

Flatfom és platform

Platform szandál

Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images

A flatform, a platform, illetve az éktalpú lábbelik már több szezon óta ott vannak a legmeghatározóbb cipőtrendek között és nincs ez másként idén nyáron sem. A 2-3 centis flatformoktól a toronymagas, tömbsarokkal párosított platformokig mindenféle vastag talp divatos most, a legváltozatosabb felsőrészekkel, a papucsokon és a szandálokon egyaránt. A talp jellegéből adódóan célszerű olyan darabot választani, mely kellőképpen széles és/vagy stabilan tartó pántokkal rendelkezik. 

Mango
Megnézem
Összes kép (10)

Pántok minden mennyiségben

Pántos szandál

Fotó: Mauricio Santana/Getty Images

Ha pedig már pántok: nos, ezek idén nyáron a szó szoros értelmében véve minden mennyiségben jöhetnek. Legyen szó akár papucsról vagy szandálról, lapos vagy magas talpról, illetve sarokról, sokpántos felsőrésszel mindenképp trendi. A pántok egyaránt lehetnek csatosak vagy megkötősek, sőt akár ezek kombinációi is.  

Zara
Megnézem
Összes kép (10)

Kényelmi talp

(Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images)

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

A mélyített, kényelmi talppal ellátott papucsok, valamint szandálok nem számítanak újdonságnak a divatban, hiszen az ugly shoe irányzat jegyében már évek óta a legfelkapottabb nyári lábbelik közé tartoznak. Nem csupán a talp, de a felsőrész dizájnja sem változott számottevően az előző szezonokhoz képest: mennek a hagyományos dupla, illetve szimpla csatos verziók, a keresztpántos vagy lábujjközös megoldások, illetve a díszesebb, például texturált, csomózott vagy épp masnis változatok is. A talprész lehet natúr színű, míg a felsőrész attól eltérő árnyalatú – ahogy a Birkenstock-féle alapmodell esetében – de divatos az is, ha a felsőrész színével egyezik meg.

Birkenstock
Megnézem
Összes kép (10)

Könnyed darabok

Könnyű papucs

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

Ha a finomabb vonalú papucsokat és szandálokat részesíted előnyben, az idei nyár trendjei között ezeket is megtalálod. Ezek az egészen vékony, lapos talpú, könnyed darabok divatosak szintén vékonyka és/vagy minimalista pántokkal, de díszesebb, például fémrészekkel vagy kövecskékkel díszített, (mű)bőr vagy szövet felsőrésszel is. Mivel az ilyen típusú darabok többségének a talprésze is jellemzően keskeny, ezért inkább azok számára lehetnek előnyösek, akik keskenyebb lábfejjel rendelkeznek.  

Zara
Megnézem
Összes kép (7)

Klumpák

Fatalpú klumpa

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

2023 nyarának nagy visszatérői a klasszikus klumpák. A legeslegtrendibb verziók jelenleg ezen belül is a retró stílusú, fatalpú, elöl zárt, barna vagy fekete bőr felsőrésszel rendelkező darabok. Ugyanakkor kaphatók belőle más változatok is, így például farmer anyagú, nyitott orrú, vagy épp modernebb vonalvezetésű modellek. 

Zara
Megnézem
Összes kép (6)

Nagypapaszandálok

Nagypapa szandál

Fotó: Streetstyleshooters/Getty Images

2023 nyarának talán legmegosztóbb cipőtrendje kétségkívül a nagypapa szandál flatfom talpú, női változata. A divattervezők és a fashionisták egy része oda és vissza van érte, de meg lehet érteni azokat is, akiket maga a látvány is taszít. Ettől azonban még tény, a lábbeli ebben a szezonban szuperdivatos, feketében, fehérben és cukorkaszínekben egyaránt. 

CCC
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top