nlc.hu
Trend

Esküvői frizuratrendek 2023

A konty nem kötelező! – Esküvői frizuratrendek 2023

A kibontott haj is nagy divat, a kiegészítők csodákat tesznek, de a loknik is szóba jöhetnek esküvői frizuraként.

Javában dübörög az esküvőszezon, a nagy napon pedig természetes, hogy minden menyasszony szeretne igazán különlegesen és lélegzetelállítóan megjelenni. A helyszín, a ruha és a smink mellett ilyenkor a frizura is különösen nagy hangsúlyt kap. Mi pedig arra voltunk kíváncsiak, milyen lehetőségei vannak 2023-ban azoknak az aráknak, akik a legnépszerűbb esküvő frizurának számító konty helyett valamilyen másfajta megoldást keresnek. Remek ötleteket kaptunk a szakértőktől.

Menyasszonyi frizurák

Hullámok és virágdísz (Fotó: Getty Images)

Fátyol, díszes csatt és virágok

Bottyán Dotti fodrász és stylist cseppet sem kontypárti. Hivatásából adódóan nem csupán azt vizsgálja, milyen a haj szerkezete és színe, hanem elmondása szerint nagy hangsúlyt fektet arra is, milyen típusú a menyasszony testalkata, fejformája, kisugárzása, ahogyan az is fontos szempont, hogy milyen a ruha és a fátyol kiválasztása.

Egy molett, barna hajú, vagány és alacsony menyasszonynak a fátylak közül például az úgynevezett puffot szokta ajánlani. „Ez fejdíszhez és fésűhöz rögzített, rétegelt tüll, általában trendi menyasszonyoknak javasolt. Magasabb alkathoz ugyanakkor a mantilla fátylat javasolnám: spanyol típus, földig ér, romantikus külsőt kölcsönöz, ehhez például finom, enyhén hullámos, tengerparti frizurát képzelnék el.”

Dotti szerint gyakorlatilag mindent lehet kibontott hajjal, távolról sem kötelező viselet a konty. „Fátyol helyett virágdíszek tudnak szuper hangulatot adni, jó megoldás például a hajat egyik oldalról átfésülni a másikra, így egyszerre valósul meg, hogy megérkezik az arcba a haj, egyúttal hagyja is azt szabadon érvényesülni” – mondja, ráadásul ez akár otthon is kivitelezhető, ha költséghatékonyak szeretnénk maradni.

A hullám örök divat (Fotó: Bottyán Dotti)

A hullám örök divat (Fotó: Bottyán Dotti)

A hullám örök divat, ez lehet szexis, vadabb, kifinomultabb, kivitelezéstől függően, viszont jó hír, hogy amennyiben nem ez a stílusunk, fonásokkal is kivitelezhető nagyon szép végeredmény. A szakértő szerint elképesztően jó szolgálatot tesznek a díszes csattok és látványos virágok, legyen szó akár hosszú, akár rövidebb hajról. Utóbbihoz rövid fátylat, az úgynevezett kalitkát ajánlja, mely nagyon szép viselet, egyúttal a menyasszony hajkoronáján az egyetlen dísz, ennek ellenére mégis pazar és mutatós. Ha pedig valaki még egyedibb megjelenésre vágyik, akkor fátyol helyett szóba jöhetnek a fátyoldíszek, csattok és virágok, melyek szépen keretezik az arcot és a hajat, oldalra tűzve és vörös rúzzsal pedig különösen dögös hatást keltenek.

A póthaj csodákra képes

Gulyásné Mustó Ágnes, becenevén Musti fodrászként abban hisz, hogy nincs olyan frizura, amely kivitelezhetetlen: „Nem kell, hogy korlátozzon bennünket hajunk fazonja vagy hossza. Vendégeimtől azt szoktam kérni, engedjék szabadon a fantáziájukat, és merjenek álmodozni, képzeljék el bátran, hogy varázsütésre minden megvalósítható, hiszen a valóságban szinte bármi megoldható.” 

Esküvői frizurák
Megnézem
Összes kép (3)

„Alapvetően a kiengedett vagy félig feltűzött haj nagyon szép tud lenni, sokan szeretnének ilyet, ugyanakkor a legtöbbünknek nincsen meg hozzá a megfelelő hajtömegünk- és hosszunk. Ilyen esetben póthajat szoktunk tenni a hajra” – mondja Musti, aki elárulja, saját esküvőjén is ezzel a módszerrel élt. Mint kiderül, éppen ebből a célból kölcsönöznek is hajat esküvőkre. Sokszor kontynál is póthajjal dolgoznak, nem csak a volumen miatt, hanem azért is, mert a natúr, festetlen hajak nem, vagy csak nehezen tartják egész nap a formázást, ezen pedig segít a pótlás, hiszen az a végtelenségig megtartja a hullámokat.

„Ha valaki nem szeretne túlságosan a hétköznapitól eltérő frizurát magának, akkor is jó alternatíva némi hullámosság egy kevés fonattal kombinálva. Most nagyon népszerű a bohó, természetközeli, greenery stílus, amihez kiválóan illik is ez.”

Menyasszonyi frizurák
Megnézem
Összes kép (9)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top