nlc.hu
Trend

Menyasszonyiruha-trendek 2023

8 menyasszonyiruha-trend, ami meghatározza a 2023-as esküvőszezont

Gyönyörű fazonok, izgalmas részletek határozzák meg 2023 legdivatosabb esküvői ruháit.

Bár még csak január van, ha valaki 2023 nyarára tervezi az esküvőjét, lassan ideje, hogy menyasszonyi ruháját is kiválassza a nagy napra. Ehhez adunk egy kis segítséget, mutatjuk, milyen trendek határozzák meg idén az esküvői ruhákat. 

Magas nyakú esküvői ruhák

A gazdag díszítésű, magas nyakú csipke felsőrészek népszerű megoldásnak számítanak, melyek mellett a nyakra simuló, csipkegalléros fazonok 2023-ban is nyerő választások – gondoljunk csak  Katalin hercegné menyasszonyi ruhájára. Meg kell említeni mellettük a halter nyakú esküvői ruhákat is, melyek gyönyörűen mutatnak a minimalista fazonokkal, alakkövető ruhákkal.

Daalarna esküvői ruha
Megnézem
Összes kép (3)

Rövidülő szoknyahossz

A klasszikus esküvői ruhák esetén az ötvenes és hatvanas évek stílusából inspirálódva divatossá váltak a cipőt láttatni engedő, vagy akár a bokát is szabadon hagyó, rövidebb fazonok, gondoljunk csak Audrey  Hepburn káprázatos ruháira. A szoknyahossz rövidülése emellett a midi és mini ruhákat is élteti, azok számára, akik a hagyományostól eltérő ruhát keresnek, e könnyedebb megoldások kiváló opciót jelenthetnek. Ha a pénztárcakímélés is szempont, érdemes szétnézni a fehér koktélruhák között.

Monique Lhuillier rövid menyasszonyi ruha
Megnézem
Összes kép (3)

Pasztell menyasszonyi ruhák

Az ekrü-törtfehér vonalnál jóval szélesebb színpalettáról is válogathat, aki nem hófehér ruhában szeretné kimondani a boldogító igent. Pasztell rózsaszínek és barackok, halvány babakékek is rendelkezésre állnak mesés ruhák formájában, melyek elegáns és igazán különleges megoldást nyújtanak. E színek fazontól, anyagválasztástól függetlenül jól mutatnak, tüll csodák és sikkes szatén szettek esetén izgalmas választások.

Anne Barge rózsaszín esküvői ruha
Megnézem
Összes kép (3)

Átalakítható esküvői ruhák

A praktikum és kényelem jegyében népszerűek a body felsőrészű menyasszonyi ruhák, melyeknél a szoknya lecsatolható és átcserélhető, illetve a rövidebb ruhával kombinált darabok, melyek levehető uszállyal rendelkeznek. Általuk egyszerre lehet formálisabb a ruha a templomi és polgári ceremóniák alatt, majd válhat a mulatság idejére könnyedebbé.

Pronovias átalakítható esküvői ruha
Megnézem
Összes kép (3)

Virágmintás esküvői ruhák

Óriási csipkemotívumok, a teljes ruhát meghatározó minták, rátétek formájában hódítanak a virágok, melyek romantikusak, mesebeliek, ám sosem túlzók. Még akkor sem, ha változatos színekben pompáznak, ami most különösen divatos. Köszönhetik ezt annak, ha a látványos anyaghasználat megfelelően sikkes vonalvezetést kap, mely egyensúlyba hozza az összhatást, és a menyasszony igazi 21. századi hercegnőnek érezheti magát a nagy napon.

Makány Márta virágos esküvői ruha
Megnézem
Összes kép (3)

Áttetsző menyasszonyi ruhák

Népszerűek maradnak az akár talpig áttört anyagból készült, áttetsző esküvői ruhák, melyek kifejezetten szexi hatást keltenek. Merész típusai esetén bizony nem árt a fehérneműválasztásra is odafigyelni, kevésbé bevállalós arák azonban számíthatnak a tervezői fantáziára és arra, hogy a szükséges helyeken a minta trükkös variálásával, rétegezésével inkább csak sejtetni, mint láttatni enged a ruha. 

Kilencvenes évek fazonjai

Miként a divattrendeket meghatározzák a kilencvenes évek letisztult vonalvezetésű ruhái, úgy az esküvőiruha-divatban is megfigyelhetők ezek a hatások. Spagettipántos felsőrészek, minimalista (de semmiképp sem snassz!) kialakítások, lágy esésű, merevítés nélküli szoknyarészek – mindezek szerves elemeit képezik a trendeknek.

Nadrágkosztüm esküvőre

Nem szükséges minden áron egyrészes ruhában, szoknyában gondolkodni, a fehér nadrágkosztümök kedvelt alternatívákat jelentenek 2023-ban. Axente Vanessa topmodell is így tett az esküvőjén, a gyönyörű esküvői outfitet egy különleges kalap is kiegészítette. Aki a nadrágkosztüm mellett teszi le voksát, a tökéletes szabásra éppúgy ügyeljen, mintha hagyományos menyasszonyi ruháról lenne szó, hisz általa lesz igazán impozáns az outfit. 

Galvan London nadrágkosztüm esküvőre
Megnézem
Összes kép (3)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top