nlc.hu
Trend

Fesztiválkörmök 2023

Pöttyök, hullámok, görögdinnyék – Fesztiválkörmök 2023

Lépésről lépésre mutatjuk be, hogyan készítheted el a legtrendibb fesztiválkörmöket.

A nyár, különösképp pedig a fesztiválok tökéletes alkalmat adnak arra, hogy merészebb színeket, formákat, mintákat vállaljunk be a körmeinken is. Az idei trendeket Szálkai Hajnalka, a NAILSPA tulajdonosa mutatja be és tippeket is ad ahhoz, hogyan készíthetsz magadnak látványos fesztiválkmanikűrt.

Színek, formák

Ami a színeket illeti: legyenek minél élénkebbek, neonosabbak és bátran viseljünk belőlük minél többet a körmeinken! Még ha általában sima, visszafogottabb árnyalatú géllakkot hordasz is, nyárra bevállalhatsz például egy ciklámen, vagy korallpiros ányalatot, de a napbarnította bőrhöz a neonszínek is hibátlanul passzolnak. A manikűrt érdemes még felturbózni csillámokkal vagy strasszokkal is, akár egy, akár több körmön, hiszen ezek a díszítések csodálatosan szikráznak a napfényben.

Formák tekintetében divatos a nagyon hosszú, hegyes, úgynevezett pipe köröm, illetve a kicsit finomabb, hosszúkásabb mandula forma. A szakember tanácsa azonban az, hogy ilyenkor is az életvitelünknek, illetve az adottságainknek megfelelő formát és hosszt viseljünk. Picit lehet persze hosszabb, mint általában, de mértékkel. 

Fesztiválkörmök
Megnézem
Összes kép (10)

Csináld magad!

A fesztiválmanikűrt háziag is elkészítheted. Az általános alaplépések a következők:

  1.  Távolíts el minden lakkot a körmöd felületéről, majd moss kezet! Tiszta, szöszmentes körömfelületen dolgozz!
  2. Reszeld meg a körmeidet egyforma hosszúságúra, formájúra, majd finoman bufferezd fel a körmöd felületét!
  3. A lakkozást árnyékos, hűvösebb  helyen készítsd! (A lakkokat mindig a lakás napfénytől védett helyén tárold, így hosszú  ideig megőrzik a megfelelő állagukat. Ha mégis besűrűsödnének – mivel a száradási idő nagyon hosszú lehet ebben az esetben –  szükség esetén pár csepp lakkhígítóval hígíthatók.)
  4. Az alaplakkra sima lakkozás esetén is 2 rétegben vidd fel a színt, majd fejezd be fedőlakkal! Ez a 4 réteg erős, strapabíró körömket biztosít. 

Most pedig íme néhány trendi körömdizájn, lépésről lépésre:

 1. Lakkozz egy alapszínt majd másik 2 színnel tegyél pöttyöket a köröm felszínre, ezután fogpiszkálóval az egyik színt húzd bele a másikba! Így érsz el márványos, füstös hatást.

Megnézem
Összes kép (4)

Egy másik változat:

Megnézem
Összes kép (5)

2. Fehér vagy világos alaplakkba tegyél nagyon színes pöttyöket különböző színben és nagyságban! Ezt a díszítést egyaránt  alkalmazhatod az összes, vagy csak egy-két ujjadon. Utóbbi esetben a többi körmödet a pöttyök színeivel is kilakkozhatod.

Megnézem
Összes kép (7)

3. A színes pöttyökből akár virág formákat is kialakíthatsz.

Megnézem
Összes kép (5)

4. Egy vékony ecset segítségével, kiválasztott élénk színekből szivárványt is festhetsz a körmödre. A kiindulás itt is egy világos alaplakk.

Megnézem
Összes kép (7)

5. Egy nagyon nyári, görögdinnyés dizájn, melyet szintén vékony ecset segítségével festhetsz fel.

Megnézem
Összes kép (3)

6. Vékony ecsettel a tengert idéző hullámokat is festhetsz a körmeidre. A végeredmény egy kék színű francia lakkozás, néhány hullámos, szabálytalan vonallal. 

Megnézem
Összes kép (4)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top