nlc.hu
Trend

A körömlakszín kiválasztása

Így válaszd ki a tökéletes körömlakkszínt!

A klasszikus vörös lakkozás bármikor viselhető? Passzolnia kell a rúzs színének a körömlakkéhoz? És vajon vannak olyan árnyalatok, amelyek senkinek sem állnak jól? Szakember válaszol.

A körömlakk színének megválasztása során számos szempontot célszerű figyelembe venni. Szálkai Hajnalka, a NAILSPA tulajdonosa ezekkel kapcsolatban adott tanácsokat.

Fotó: NAILSPA/Szálkai Hajnalka

Fotó: NAILSPA/Szálkai Hajnalka

A választás szempontjai

  • Bőrtónus: A bőr színéhez illő körömlakk kiválasztása a legfontosabb. Meleg tónusú bőr esetén a meleg színek, péládul a piros, narancs, arany, barna árnyalatai, míg a hidegebb tónusú bőr estén a kék, lila, ezüst színek mutatnak jól.
  • Alkalmi vagy mindennapi viselet: Nagyon fontos tényező, hogy a kiválasztott lakkot géllakot milyen célra szeretnéd használni. Ha egy konkrét eseményre készülsz, akkor figyelembe kell venned a viselni kívánt ruhád vagy kiegészítőid színeit, de ha mindennapi viseletre választasz, akkor kísérletezhetsz élénkebb színekkel is.
  • Évszak: Az évszakok is befolyásolják a színválasztást. Tavasszal és nyáron sokkal élénkebb színeket választunk, míg ősszel a természet ihlette sötétebb  árnyalatokat kedveljük, mivel már a bőrünk színe is megváltozott és a világosabb bőrhöz a sötétebb lakkok sokkal passzolnak.
  • Stílus: A saját stílusod is meghatározó: ha szereted az extravagáns színeket, akkor bátran próbálkozz ilyenekkel, de ha a stílusod visszafogottabb akkor a neutrális és nude tónusok lehetnek a legjobb választások.
  • Munkahelyi előírások: Vannak olyan munkahelyek, munkakörök ahol szabályok vonatkoznak a viselhető körömlakkszínekre is, ilyen esetben fontos a szakmai megjelenés és az ennek megfelelő színválasztás.

A körömlakk színe és stílusa, ahogy a körmök hosszúsága, formája is személyes döntés tehát, mely során azonban célszerű figyelembe venni a körmeid állapotát, a munkádat, életmódodat. Bizonyos helyzetekben a kényelem és a praktikum a legfontosabb. Bár kimondottan tabunak számító árnyalatok nincsenek, azonban a szakember tapasztalata, hogy a halványlila, a zöld és a citromsárga színek azok, melyeket ritkán kérnek a vendégek.

Megnézem
Összes kép (24)

Klasszikus vörös

A klasszikus vörös lakkozás nagyon népszerű és örök divat, amely számos alkalomra és szinte mindenki számára megfelelő lehet. Mit jelképez a vörös szín? Önbizalmat és eleganciát sugároz és olyan nőknek való, akik magabiztosan érzik magukat ebben a színben. Azonban mégis vannak kivételek: a munkahelyi szabályozás korlátozhatja a vörös lakk viselését, de olyan munkakörben sem szerencsés viselni, ahol például prezentációt mutatunk be, mert a résztvevők az előadó vörös körmét fogják figyelni és nem az előadási anyagot. Az életkor szintén számít, egy fiatal lányhoz például nem illik még a tűzpiros, hiszen az a kiforrott nőiességet tükrözi. Bizonyos alkalmakkor, péládul egy temetésen szintén nem illik megjelenni vörös körmökkel.

Tökéletes választás lehet a vörös lakkozás viszont olyan eseményekre, mint a partik, divatbemutatók, az év végi ünnepek vagy épp a Valentin-nap. Azok pedig, akiknek a stílusa elegáns és nőies is egyben, akár az év minden napján viselhetik a vörös különböző árnyalatait.

Körömlakk és rúzs

Sokan szeretik, ha a körömlakk és a rúzs színei összeillenek vagy legalább harmonizálnak egymással, ez azonban nem kötelező érvényű, nem vonatkozik rá szigorú szabály, sokkal inkább stílus és ízlés kérdése. Tény, hogy az egymáshoz illő körömlakk és rúzs árnyalatok összehangolt megjelenést adnak a viselőjüknek. Néha azonban az  ellentétes színválasztás is látványos lehet, például egy nude vagy pasztell lakkhoz viselt élénk színű rúzs érdekes kontrasztot ad.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top