nlc.hu
Trend

Őszi körömtrendek 2023

Narancssárgától a galambszürkéig – Őszi körömtrendek 2023

Az ősz talán a szó szoros értelmében véve legsokszínűbb évszak, a természetből merítkező inspirációk pedig a körömlakkpiacon is rengeteg lehetőséget adnak a gyártóknak és nekünk, viselőknek is.

A Pantone őszi színelőrejelzésében az őszi évszak ikonikus színei mellett idén a csokoládébarna, a mélykék, a természetes zöld, energikus narancssárga és az elegáns szürke a főszereplő. A nagy divatházak őszi ajánlásai olyan kollekciók, melyek apró kis kiegészítőkkel sportos vagy épp sikkes stílust kölcsönöznek, ugyanez vonatkozik az őszi körömlakk-kollekciók színvilágára is: a kiegészítők vagy kombinációk teszik azokat elegánssá vagy épp merészebbé – tudtuk meg Szálkai Hajnalkától, a NAILSPA tulajdonosától, aki ezúttal az ősz legaktuálisabb körömtrendjeibe nyújt betekintést.

Őszi trendszínek és kombinációk 

A barna  árnyalatai: Mandulabarna, kávé vagy a tejkaramella, ami a melegséget ad a viselőjének. Izgalmas hatást érhetsz el, ha  egy kis narancssárgával kombinálod. 

Természetes zöld: Tökéletes választás a mély erdőzöld vagy az olívazöld árnyalat, mivel egyik sem túl élénk, de nem is túl visszafogott, inkább vagány. A zöld tónus ugyanakkor elegáns is lehet, ha mély méregzöld árnyalatban viseljük. Ha bevállalósabb vagy, a zöld körmöket párosíthatod pinkkel, lilával vagy akár kékkel is.

Elegáns kék: Nyáron nagy divatja volt a tenger ihlette színeknek, amit most felváltanak a kék elegáns árnyalatai, így a mély égkék, a hűvösebb szürkés kék. Nagyon mutatós fehérrrel, púder-nude rózsaszínnel vagy némi arannyal kombinálva.

Energikus narancssárga: Az őszi és a halloween időszakra az egyik legkedveltebb szín, hiszen a természetben is megtalálhatók a narancsos árnyalatok, melyek a vidámságot jelképezik. Izgalmas újdonság a 2023-as körmlakk-divatban a cheddar narancssárga szín, amit mindenkinek érdemes kipróbálni. Kombinálhatod sötétkékkel, fehérrel és feketével.

Finom galambszürke: Kissé szokatlan színválasztás, ám annál különlegesebb viselet. Annak, aki a hétköznapokban leginkább farmert, és/vagy fehér-fekete ruhákat visel, különösen előnyös lehet. Merészebbek kombinálhatják naranccsal, pasztell rózsaszínnel vagy akár türkizkékkel.

Őszi körömtrendek 2023
Megnézem
Összes kép (12)

 

Körömtrendek

1. Nude (meztelen) körmök: Nude bézs, karamell, milky white, pink és a francia alap árnyalatok, melyek abszolút letisztult eleganciát adnak viselőjüknek.

2. Mélyebb vörösek: : Az ősz klasszikus és ikonikus színei a mélybordó, vörösbor, mély lilásbordó árnyalatok, illetve a mélybordó barnás árnylattal.  

3. Merészebb árnyalatok: A szakember tanácsa: bátran próbálkozzunk merészebb, szokatlanabb árnyalatokkal, lépjünk ki bátran a komfortzónából, hiszen egy jól megválasztott szín erőt, bátorságot, magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének. 

Formák, stílusok: 

Az őszi időszakban a legtrendibb és egyben legpraktikusabb választás a természetes körömhossz, mely különböző formákban variálható. Pl. lekerekített kocka, teljes kocka (aminek a sarkai picit élesebbek), de lehet ovális vagy akár mandula formájú is. A lényeg, hogy tudd a kiválasztott formát viselni és ápolt,  egészséges körmöd legyen. Amennyiben a kiválasztott körömformák a két lakkozás között kicsit töredeznek, akkor más formát kell választanod, valószínű csak egy kis finomítást igényelnek pl. a körömsarkok lereszelését.

A szakember kiemelte: az őszi kézápolás és a kesztyű viselése rendkívül lényeges. Nincs annál szebb, mint egy szép köröm egy szép, ápolt kézen, ezért óvd a kezed bőrének állapotát és ami a legfontosabb, hogy mindezt tedd meg előre, ne várd meg míg a kezed bőre száraz, repedezett lesz. Védd, óvd már előre a megfelelő kézkrémmel, olajokkal, szérumokkal, illetve egy vékony autós bőrkesztyűre is érdemes beruházni, mert nem csak szexi, de ősztől-tavaszig célszerű is viselni a kéz bőrének megóvása érdekében. 

Őszi körömtrendek 2023

Fotó: NAILSPA

Díszítések

A barna, kék, természetes zöld színeket feldobhatod egy kis arany füstfóliával, ami az ősz aranyló világát fogja tükrözni. Esetleg  válassz három színt és ezek kombinációiból tegyél pöttyöket a körmödre egymás mellé – itt az sem baj ha picit összefolynak a pöttyök –, majd egy tű vagy egy fogpiszkáló segítségével húzd össze a színeket, az eredmény márványos hatású köröm lesz. Ezt lakkozd a gyűrűs vagy a gyűrűs és a kis körmödre, a többi körmödön pedig a 3 szín valamelyikét viseld!

Divatosak az állatmintás körmök is. Fesd barna színűre a körmödet, majd  fekete lakkal fess bele párducfoltokat, itt is nagyon fontos elv, hogy a kevesebb néha több, tehát ne mind a 10 körömre kerüljön ez a minta, legfeljebb 1-2-re. A mintákat egy kis arannyal is felturbózhatod.

Az egyszerűbb minták kedvelőinek a szakértő a francia lakkozás extra verzióit ajánlja, például a fordított francia lakkozást, amikor  a körömágyaknál egy részt natúran hagyunk és a köröm 2/3-át festjük ki, vagy a színes francia végű körmöket, melyeket szintén kombinálhatsz különböző festési ívekkel.

Légy merész, válassz az ősz színeiből és kísérletezz!  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top