nlc.hu
Trend

A legelőnyösebb körömforma

Így válaszd meg a legelőnyösebb körömformát!

Egy jól megválasztott körömforma nagyságrendekkel szebbé teheti a kezeidet.

Napjainkban a természetes hosszúságú és formájú körmök a divatosak, ám a számunkra legelőnyösebb és legesztétikusabb forma megválasztásához számos szempontot figyelembe kell vennünk. Ehhez ad tanácsokat Szálkai Hajnalka, a NAILSPA tulajdonosa.

A kéz mérete, alakja, az ujjak formája és a körömformák adják azt a képet, ami alapján eldől, milyen formájú köröm áll a legjobban. Akinek kicsi keze van vagy vastagabb ujjai, annak mindenképpen picit hosszabb és íveltebb, mandula körmöket célszerű viselni, ezek ugyanis optikailag megnyújtják az ujjak hosszát. Itt az is fontos, hogy a köröm ne legyen nagyon hegyes. Ennél a formánál tilos a teljes kocka is, mert még jobban összenyomja a kéz látványát. A finom, elegáns, picit íveltebb, vagy természetes körömforma a legideálisabb.

Mandula formájú körmök

Mandula formájú körmök (Forrás: NAILSPA /Szálkai Hajnalka)

A keskeny körmökhöz az ovális, mandula körmök illenek, míg egy szélesebb körömágyhoz a kocka vagy a lekerekített kocka forma a legszebb. Utóbbi formánál viszont a hegyes köröm a tilos, mert csirkeláb jellegű hatást kelt.

Ha műkörömről beszélünk, akkor az egyharmad-kétharmados arány adja a legoptimálisabb körömhosszt: a kétharmad a saját köröm felülete, míg az egyharmad a hosszabbított rész. Manapság sok olyan új technika létezik –  stilletto, pipe stb. – melyek nagyon hosszúak. Ezeknél a leglényegesebb, hogy az építés során a balance pont hova kerül, hosszútávon ugyanis attól lesz tartós ez a körömforma.

Rágott körmök esetén a szakember első alkalommal a körömágy-hosszabbítás technikát alkalmazza, ami annyit jelent, hogy a saját köröm felületét nyújtja meg építéssel, amivel szép, natúr hosszúságú és formájú körömket lehet varázsolni. 

A körmök formáját akár lakkozással és géllakkozással is lehet korrigálni, péládul úgy, ha a széles körömöknél nem lakkozzuk telibe a körmöket. Csalhatunk akár olyan mintával is, ami optikaliag nyújtja a kezet, ehhez hosszában futó mintát érdemes választani. 

Ha a köröm esztétikus formájú és megfelelő hosszúságú, bármilyen árnyalatú körömlakk vagy géllak szépen mutat majd rajta, ami viselőjének bőrtónusához és stílusához passzol. Lakkozás előtt ajánlatos egy kis színpróbát tenni, amiből láthatjuk, hogy melyik árnyalat illik a legjobban a bőrünkhöz. Néha elég egy árnyalatnyi különbség is, és már sokkal szebb hatást érünk el. Világosabb bőrűeknek a sötétebb, de a nude színek is nagyon jól állnak, míg egy barnább, napsütötte bőrön az élénk, de a pasztell színek is jól mutatnak. A legeslegfontosabb azonban mindig az összkép.

Körömforma-kisokos

Körömformák

Körömformák (Forrás: NAILSPA /Szálkai Hajnalka)

  • Kerek (Natural): Ez a körömforma klasszikus, nőies és visszafogott. 
  • Ovális (Oval): Az ovális körömforma különösen jól működik kissé szélesebb körmök esetén is.
  • Négyzet (Square): Ez a körömforma rövid és hosszú körmökre egyaránt alkalmas.
  • Lekerekített négyzet (Squoval): A köröm legnépszerűbb formája, amely bármilyen hosszúságú ujjra alkalmas. Hasonlít a négyzet alakú körömformához, ám a sarkok enyhén lekerekítettek.
  • Mandula (Almond): Ahogy a neve is sugallja, a mandula alakú körmök a mandula formájára hasonlítanak. Enyhén ovális, lekerekített hegyű, míg az oldalvonalak felfelé keskenyednek. A hegyes formának köszönhetően a köröm keskenyebbnek, az ujjak pedig hosszabbnak tűnnek.
  • Balerina (Ballerina): Az egyik legnőiesebb a körömformák közül, hiszen a balettcipők jellegzetes formájáról nevezték el. A balerina körömforma tulajdonképpen egy erősen szűkülő mandula köröm, egyenesre reszelt végekkel.
  • Hegyes (Stiletto): A rendkívül hegyes forma tökéletes a magabiztos, extravagáns nők számára.  

Mi a divat?

A hétköznapokban abszolút a természetes a legtrendibb körömviselet. Napjainkban a műköröm nagyon a háttérbe szorult, akik műkörmöket viselnek, jellemzően inkább a korábbi generáció tagjai, illetve azok, akiknek rövidebb vagy rágott körmeik vannak, és szeretnék esztétikussá tenni a kezeiket – árulta el a szakember. Mindig hogy figyelembe kell venni azt, hogy a köröm a mindennapokra készül, vagy esetleg egy különleges eseményre. Egy-egy alkalomra – esküvő, nyaralás, stb. – nyugodtan viseljünk hosszabbított körmöket, mivel a mai hosszabbítási technikák nagy része könnyen eltávolítható, így nem károsítja a köröm felületét sem. Ami fontos, hogy ha nagyon rövid körmökkel éltünk eddig, ilyenkor se csináltassunk extra hosszút, mert a nagyon hosszú körmöket viselni is tudni kell. A kevesebb néha több.

Lekerekített saját körmök
Megnézem
Összes kép (13)

Mindig vannak persze kivételek, akik szeretik és tudják is viselni a hosszabb, extémebb körömformákat. Ami ciki, ha nem tudsz az adott körömhosszal, formával élni, létezni, működni a mindennapokban, de kellemetlenül hatnak az otthon, szakszerűtlenül összetákolt „körömcsodák” is, melyek akár hosszantartó körömbetegségeket és visszafordíthatalan elváltozásokat is okozhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top