nlc.hu
Trend

2024-es körömtrendek

10 körömtrend, ami mindent visz 2024-ben

A trendelőrejelzések szerint ezek a legdivatosabb körömformák, -színek és -díszítések ebben az évben.

Rövid és hangsúlyos

Eljött az ideje azoknak, akik nem tudják, vagy nem szeretik megnöveszteni a körmeiket és nem szívesen viselnek műkörmöket sem. Ebben az évben ugyanis kimondottan trendinek számít a rövid köröm, lekerekített formával, melyre kerülhet természetes hatású, de valamilyen feltűnőbb, élénk vagy akár sötét színű lakkozás is, ízlés szerint. 

Körömtrendek 2024

Fotó: Getty Images

Mikro francia

A francia manikűr a legkevésbé sem meglepő módon továbbra is divatban marad, ám 2024-ben ezen a stíluson belül is különösen nagyot megy a rövidebb változat, vagyis a mikro francia. A színvilágot illetően a klasszikus, natúr hatású mellett a tavaszi-nyári hónapokban a fagyiszínekkel lakkozott hegyekkel készült dizájn is aktuális lesz. 

Körömtrendek 2024

Fotó: Getty Images

Mandula

A hosszabb körmök sem számítanak persze divatjamúltnak, sőt. Ebben a hosszban idén elsősorban a klasszikusan nőies mandula forma dívik, melyen a szolid nude színektől kezve a fényesebb textúrákon át az intenzívebb, teltebb színárnyalatokig mindenféle lakkozás, díszítés mutatós lehet. 

Körömtrendek 2024

Fotó: Getty Images

Áttetsző rózsaszín

Kimondottan divatosak ebben az évben a nagyon könnyed, áttetsző, de nem teljesen színtelen lakkok, különösen a finom, halvány rózsaszínes tónusok, mint például az Essie márka ikonikus Ballett Slippers árnyalata, melyről köztudott, hogy a néhai II. Erzsébet királynőnek évtizedeken át a legnagyobb kedvence volt. Ez a szofisztikált manikűr a balletcore és a csendes luxus irányzatoknak is tökéletesen megfelel. 

Körömtrendek 2024

Fotó: Getty Images

Vörös

A vörös köröm örök divat, azonban szezonról szezonra az mégiscsak változik, hogy épp milyen árnyalatai számítanak a legdivatosabbnak. Ebben az évben a vörös olyan erőteljesebb, illetve mélyebb tónusai kerülnek előtérbe, mint a skárlátvörös és a karmazsinvörös. 

Körömtrendek 2024

Fotó: Getty Images

Csokoládé

Az Y2K, vagyis az ezredforduló környéki irányzatok továbbra is éreztetik hatásukat a divat minden területén, így a körömtrendeken is. Ennek jegyében tértek vissza már az előző szezonokban is a barna körömlakkok, melyek idén is menőnek számítanak, különösképp csokoládé árnyalatokban, közepes, vagy magas fénnyel. 

Körömtrendek 2024

Fotó: Getty Images

Ultracsillogó

A csillámos tónusok is nagyot mennek 2024 körömdivatjában, és bizony ezen az eleve nem épp visszafogott stíluson belül is a minél extravagánsabb, ultracsillogó változatok lesznek a legfelkapottabbak. A manikűr készülhet egyszerű csillámos lakkal, azonban különféle technikák kombinációjával, például metálfényű alap, csillámpor és magasfényű fedőlakk alkalmazásával még látványosabb, még csillogóbb hatás érhető el.  

Körömtrendek 2024

Fotó: Getty Images

Jeges hatás

A gyöngyházas, illetve a króm effekt manikűrök is már évek óta stabilan ott vannak a legnépszerűbb stílusok között. 2024-ben is velünk marad ez az irányzat, méghozzá legfőképpen jeges hatású verziókban. Ennél a dizájnnál az alap a fehér vagy egy hűvös pasztell árnyalat, melyre króm bevonat kerül, amivel fagyos megjelenés hozható létre.

Körömtrendek 2024

Fotó: Getty Images

Masnik

A már említett balletcore irányzat hatása az is, hogy a masni motívum 2024-ben mindenféle formában divatos a körmökön, legyen szó kézzel festett, matricával készült, vagy akár 3-dimenziós változatokról. Színvilágban a világos, illetve a sötét-világos kontrasztok passzolnak leginkább ehhez a stílushoz. 

Körömtrendek 2024

Fotó: Getty Images

Minimál strassz

A strasszköves díszítések időtlen idők óta divatosak, azonban eddig inkább az volt a jellemző, hogy ezekből egyszerre több került a körmökre. 2024-ben azonban a kevesebb több elvének mentén a minimál strasszos manikűr lesz a trendi, vagyis amikor kezenként csak egy körömre kerül, egyetlenegy strasszkő. A stílus még jobban érvényesül, ha maga a lakkozás is visszafogott, áttetsző, vagy nude tónusú. 

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

via 1, 2

Ez is érdekelhet Manikűr Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top