nlc.hu
Trend

Piros köröm teória

Valóban hamarabb bepasizol, ha pirosra lakkozod a körmöd?

Tényleg megállja a helyét a TikTokon terjedő „piros köröm teória”, vagy nem több egy hangzatos trendnél? Most utánajártunk!
Piros köröm teória

Ha úgy érzed, mintha mostanában csak úgy hemzsegnének a pirosra lakkozott körmű emberek az utcán és a közösségi médiában, nem káprázik a szemed. Az utóbbi 12 hónapban a piros manikűrre globálisan 160 százalékkal többen kerestek rá, mint korábban. És ez nem csupán azért van, mert mindenki Taylor Swiftre vagy Selena Gomezre akar hasonlítani, vagy mert egyszerűen csak gyönyörű ez a szín. Hanem nyilván egy TikTok-trendnek is köze van a dologhoz. Ez pedig nem más, mint a „piros köröm teória”.

Az app felhasználói között ugyanis elterjedt az az elmélet, miszerint a pirosra lakkozott köröm vonzza a férfiakat. Egy több, mint egy milliós megtekintésű videóban Robyn Delmonte, TikToker elmondta, hogy szerinte mélyebb jelentésrétege is van annak, amiért sokkal több bókot kap, ha ilyen árnyalatú a manikűrje. „Fura, de szerintem azért jön be nekik annyira, mert az anyjukra emlékezteti, amikor gyerekkorukban gondoskodott róluk” – magyarázta.

@girlbosstown

Reply to @meganandliz @tinx @serenakerrigan care to comment on this

♬ original sound – GirlBossTown

De nem ő az egyetlen, aki szerint a manikűrösnél kiválasztott piros árnyalattól egyenes út vezet a kiszemeltünk szívéhez. Bridget Bahl influenszernek meggyőződése, hogy emiatt lépett magasabb szintre a kapcsolata a szerelmével. Mert milyen színű körmei voltak, amikor a srác megkérte a kezét? Bizony, piros.

Tényleg van alapja a piros köröm teóriának?

Igen is, meg nem is. Először is, le kell szögeznünk, hogy nem véletlenül lett olyan népszerű ez a körömlakk árnyalat annyi évvel ezelőtt. „A piros lakk 1929-ben lett divatos Amerikában, miután az európai előkelőségek körében már elterjedt szín volt” – mondta a Popsugarnek Julie Kandalec, celeb manikűrös. A szín ezután egészen az 1970-es évekig nagy kedvenc volt.

Kandalec azonban szkeptikus a teóriát illetően. „Nem kétlem, hogy a férfiak tudat alatt vonzódnak azokhoz a dolgokhoz, amiket az édesanyjuk viselt, nem hiszem, hogy a vörös köröm is ide tartozik. A piros színű manikűr mint állandó választás ugyanis nagyon korszakspecifikus, és elsősorban az 1930-as, ’40-es, ’50-es és ’60-as években hordták, mielőtt a ’70-es években szép lassan a neutrálisabb árnyalatok vették át a helyét. Ezért fontos kiemelni, hogy a szóban forgó férfi és az anyukája vajon melyik évtizedben nőtt fel.”

Így, ha az ’50-60-as években volt igazán kirobbanthatatlanul első helyen a piros köröm, akkor azok a férfiak, akik ehhez a manikűrhöz szoktak hozzá, ma már az 50-es éveikben járnak. Azaz gyanús, hogy nem a TikTok-generációhoz tartoznak.

A piros szín maga azonban tényleg vonzó árnyalat lehet az ellenkező nem számára. „A piros szerelmet, szenvedélyt, erőt és érzékiséget sugároz. Ez abszolút vonzhatja a férfiakat” – mondja Kandalec, aki ezért nem csupán piros manikűrt, de hasonló ruhát is javasol, ha célunk felkelteni a férfiak figyelmét.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top