nlc.hu
Trend

Őszi trendek 2023

7 dolog, ami biztosan divatos lesz idén ősszel

Nagyot mennek a letisztult alapdarabok, de újra divatba jön a klasszikus homokóra sziluett is. Íme az előttünk álló őszi szezon legfontosabb trendjei!
7 dolog, ami biztosan divatos lesz idén ősszel

Napokon belül itt a szeptember, ezzel együtt pedig a divatban is kezdetét veszi az új szezon. Hogy felkészülten várhasd, mutatjuk, melyek lesznek az előttünk álló hónapok meghatározó divatirányzatai.

Csendes luxus

Átgondolt, stílusos szofisztikáltság, a szélsőségek kerülése – ezek a sajátosságai a quiet luxury, vagyis a csendes luxus trendnek. A minimalizmusnál némileg cizelláltabb vonal az elmúlt hónapokban különösen népszerűvé vált, az őszi szezonnak pedig egyértelműen ez lesz az egyik domináns irányzata. A quiet luxury stílusú öltözékek jellemzői a letisztult, klasszikus szabásvonalak, a fekete, fehér vagy semleges árnyalatok, a magas, időtálló minőség, illetve a 
sokoldalú variálhatóság. 

Őszi trendek 2023
Megnézem
Összes kép (6)

Business look

A világjárvány idején a business look, vagyis az üzleties, irodai dress code-nak megfelelő öltözködés magától értetődő okokból háttérbe szorult, azóta azonban fokozatosan erőre kapott, a 2023-2024-es őszi-téli idényre pedig újra teljes pompájában ragyog. Az irányzaton belül a maszkulin, vállhangsúlyos szabásvonalak uralkodnak, melyeket azonban feminin részletek lágyítanak, mint például a mélyebben dekoltált felsők, a finom, akár selymes, fényes anyaghasználat vagy épp a nőies kiegészítők, lábbelik.

Őszi trendek 2023
Megnézem
Összes kép (8)

Homokóra

A szezon nagy visszatérője lesz a homokóra sziluett, mely többféleképpen is megmutatja magát az öltözékeken. A Dior ikonikus New Lookját idéző szabásvonalak, a hipernőies körszoknyák, a derékban  határozottan szűkített felsőrészek, derékövek, illetve derékfodros, akár ceruzaszoknyával vagy nadrággal kombinált megoldások egyaránt divatosak lesznek.  

Őszi trendek 2023
Megnézem
Összes kép (7)

Gót sikk

A gót sikk már a tavalyi őszi-téli szezonban ott volt a legfelkapottabb irányzatok között, majd a novemberben bemutatott Wednesday sorozat elsöprő sikere nyomán még erőteljesebb lendületet kapott. Olyannyira, hogy velünk marad még a most induló szezonra is. A csupa fekete, drámai-romantikus-arisztokratikus stílusú öltözékek különösen az alkalmi divatban mennek nagyot, de hétköznapi outfitekben is megjelenhetnek. 

Őszi trendek 2023
Megnézem
Összes kép (7)

Áttetsző részletek

Az áttetsző holmik divatja szintén több szezon óta velünk van és kitart az előttünk álló idényre is. Egyrészt az előző bekezdésben említett gót irányzattal átfedésben feketében, másrészt fehérben és neutrális, légies árnyalatokban is trendi lesz, ám a teljes egészében áttetsző darabok helyett inkább részletek, panelek, díszítések formájában. Anyaghasználatban a tüll, a csipke, illetve a lyukmintás anyagok is jellemzőek lesznek. 

Őszi trendek 2023
Megnézem
Összes kép (8)

Virágminták

A virágminták már régóta négyszezonos viseletnek számítanak, ám az évről évre változik, hogy milyen intenzitással, illetve formában vannak jelen egy-egy idényben. Nos, idén ősszel és télen a sötét alapú, realisztikus, illetve festményszerű virágminták lesznek a legaktuálisabbak, az alkalmi és a hétköznapi öltözködés terén egyaránt.  

Őszi trendek 2023
Megnézem
Összes kép (5)

Masnik és nyakkendők

A szezon nagy favoritjai lesznek a masnik, melyek nyakban, hajban, ruhák díszítéseként vagy akár öveken is megjelennek majd, vékonyabb, finomabb, de akár egészen hangsúlyos formákban is. Emellett pedig mintegy két évtized mellőzöttség után visszatér a nők ruhatárába a nyakkendő is, jellemzően feminin és maszkulin stílusjegyeket ötvöző öltözékek részeként.  

Őszi trendek 2023
Megnézem
Összes kép (9)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top