nlc.hu
Trend

Divattrendek: milánói divathét 2023/24 ősz-tél

Az irodabarát viseletektől a csipkeruhákig – Top 5 trend a milánói divathétről

Lezajlott a milánói divathétről, mutatjuk, milyen trendek mentén alakul 2023 divatja.
Moschino fashion show

New York és London után Milánóban is bemutatták a divattervezők, milyen ajánlásokat tesznek a 2023/24-es őszi-téli szezonra. A divathét csak úgy tobzódott a látványosan nőies szettekben, a rafinált kialakítású ruhákban és olykor jókora bátorságot igénylő kreációkban. Mutatjuk az öt divattrendet, mely mind közül kiemelkedett, és amiket érdemes már most megismerni – sőt, ha tetszik, a ruhatárba beépíteni.

Business look a maximumon

Folytatódott Milánóban a blézerek menetelése, miként Londonban, úgy itt is megkerülhetetlen ajánlásként futott végig a kollekciókon az irodabarát viseletek divatja. A nadrágkosztümök esetén az oversize, boxy blézerek divatban maradnak, a nadrágszárakat pedig továbbra is az anyagbőség jellemzi. A maszkulin jelleget szépen tompítják az olyan részletek, mint a selyemsál, a tűsarkű cipő, a masnik, kitűzők vagy a szexin áttetsző, esetleg mélyen dekoltált felsők, de maga az anyagválasztás is sokat számít. A lágy selyem, a fénylő bársony igazán femininné teszi az összhatást.   

business look trend
Megnézem
Összes kép (8)

Semiképp sem lesz unalmas a szürke

Milánóból sem hiányoztak a színek, mégis, ezúttal az őszi-téli szezon egyik legsimulékonyabb árnyalatát emeljük ki: a szürkét. Amilyen kézenfekvő (rosszmájúan mondhatnánk, hogy unalmas) választás, oly gazdag tartalommal töltötték meg a tervezők: a bársony nemessé emelte, a csillogó anyagok ezüstösen szikrázóvá tették, a műbőr pedig páratlan határozottságot adott neki. A szürkével számolni tehát érdemes, ám minél izgalmasabb anyag- és fazonválasztással keresztezzük, annál jobb!

szürke ruhák trendje
Megnézem
Összes kép (8)

Műszőrme minden formában

Műszőrme kabátban járni továbbra is divat lesz, a földig érőtől a dzseki fazonokig minden hosszban jelen voltak, és a színek szemponjából is jókora mozgásteret hagytak a tervezők. A kabátok mellett azonban a sálak, stólák és más műszőrme kiegészítők is az ajánlások közt szerepeltek, így ha túlzásnak érzed a bundát, szövetkabátod kiegészítőjeként még mindig beleviheted öltözködésedbe ezt a trendet.  

műszőrme ruhák trendje
Megnézem
Összes kép (9)

Műbőr elegancia

A műszőrmék mellett a téli szezon másik kedvencei, a műbőr ruhák is képviselték magukat a divathéten. Szívesen használták fel az anyagot klasszikus vonalvezetésű darabokhoz, amelyek így önmaguk dekadens változataivá alakultak át, nézzük csak meg Ferragamo trencskó fazonú kabátját, vagy a Bally ingruháját. Ha már tartalmaz ruhatárad néhány műbőr darabot, megnyugodhatsz, a következő szezonban is divatban lesznek – ha pedig még híján vagy, a legjobb, ha olyan fazon mellett döntesz, ami egyhamar nem megy ki a divatból

műbőr ruhák trendje
Megnézem
Összes kép (9)

Az új pucérruha a csipkeruha

Csábító, az utolsó öltéséig szexi, a sejtelmesnél jóval többet mutató trend a csipkeruháké, mely éjfekete változatban hódította meg Milánót. A fehérneműknél egy cseppet sem szemérmesebb darabokból garantált, hogy még többet is látni fogunk kedvenc sztárjainkon, hisz tipikusan a vörös szőnyeges eseményekre termett kreációkról van szó. A pucérruhák e dévaj altípusa azonban igényel némi átgondoltságot, vagy épp rétegezést, ha mi szeretnénk a hétköznapi ruhatárunkba beilleszteni őket, ám ez semmiképp se jelentsen lemondást. Vegyünk fölé blézert, alá megfelelő fehérneműt, bodyt, selyem alsószoknyát, és ha irodába nem is, de randevúra szuper darab lehet belőle.  

csipkeruhatrend
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top