nlc.hu
Trend

Londoni Divathét trendjei - 2023 ősz/tél

Drámai változás szoknyafronton, masnik és egy izzó árnyalat – Top trendek a Londoni Divathétről

Lezajlott a Londoni Divathét, mutatjuk a 6 trendet, amire a designerek felesküdtek.

New York után a Londoni Divathéten is bemutatták a tervezők, milyen kollekciókkal készülnek a következő szezonra – értsd, a 2023/2024-es őszi-téli időszakra, ám ez egy pillanatig se zavarjon. Előre tudni, mi várható, mindig jó dolog, akkor is, ha „csak” a divatozásról van szó. Ráadásul ha tetszenek a látottak, van, amivel örömmel színesítenéd ruhatáradat, már most keresgélheted a trend első követeit az üzletekben. Ne aggódj, a fast fashion pillanatok alatt bemutatja őket, pláne, hogy néhányuk aktuálisan is népszerű irányzat folytatása.

Divatban a piros

Minden szezonra, minden divathéten kiemelkedik egy-két árnyalat, mely ha nem is vonja be az utolsó cipőig a kollekciókat, markánsan jelen van. Legutóbb ilyen volt a pink, de hódoltunk már a zöld és sárga szépségének is, most pedig a tervezők a piros különböző árnyalatait használták fel, hogy megvadítsák kreációikat. Döntésük sok kockázatot nem hordozott magában, hisz trendektől függetlenül sincs igazán szezon, amikor ne viselnénk szívesen ezt a néha romantikus, máskor dévaj árnyalatot.

Megnézem
Összes kép (6)

Visszatérő A-vonal

A kifutókról még épp csak leérkezett közénk az Y2K trendek által is meghatározott, egyenes szabású szoknyák divatja, a midi, midaxi vagy maxi ceruzaszoknyáké, a test vonalát lágyan követő ruháké, erre mit látunk? Londont elárasztották az A-vonalú fazonok. Romantikus tüllök, erős vászonból készült szoknyák, rendkívül elegáns ruhák sorakoztak fel, még Vivienne Westwood 1985-ös mini crinije is feltűnt, igaz, a néhai divattervező ikonikus fazonját most Simone Rocha vitte kifutóra.

Megnézem
Összes kép (7)

Jönnek a hangsúlyos ruhaujjak

Hogy kabátot miként veszünk az efféle ruhák fölé, kérdéses, de hagyjuk is az ilyen kispolgári kérdéseket, hisz micsoda ruhaujjak érkeznek! Kedvelt az ejtett vállmegoldás, a hosszú ujjú ruhák és felsők pedig csak úgy tobzódnak a puffos részletekben, az anyagbőség adta kreatív szabadság eredményeiben. Mire hozzánk a trend elérkezik, biztosan lecsillapodik majd, ám lényegét akkor is érdemes szem előtt tartani: a ráncolt, ejtett, puffos vagy más módon hangsúlyozott ruhaujjak izgalmas részletei lehetnek öltözékünknek.

Megnézem
Összes kép (7)

Masnit kötni divat lesz

Érdemes lesz kihasználni e végtelenül romantikus kis részlet minden szépségét: masnis mintás pulcsit választani, vagy egyenesen olyat, melyet egy jókora masni ékesít – apropó, ez jól mutat blúzokkal is. A masnik iránti rajongás egyébiránt már az előző szezonok kollekcióiból is kitűnt, aktuálisan is divatosak a masnis felsők, de a stilettok, ékszerek, más kiegészítők is, melyeket frivol kis masni díszít. Bár a férfi divatban a masninak mára már csak a csokornyakkendők állítanak emléket, és jellemzően nőies mintaként tekintünk rá, bája alatt rejlik erő is: a német megszállás alatt a francia nők állítólag gyakran a kalapjukra kötött masnival fejezték ki, hogy a la Résistance-hoz, vagyis a francia ellenálláshoz tartoznak.

Megnézem
Összes kép (7)

Hódítanak az irodabarát szettek

A kosztümök, nadrágkosztümök iránti lelkesedés kitart a következő őszi-téli szezonig, oversize-tól a karcsúsítottig népszerű lesz minden fazonban. Akik irodában dolgoznak, most lubickolhatnak a lehetőségekben, ám ettől függetlenül is érdemes megfogadni a tanácsot: ha egy nadrághoz vagy szoknyához kapható blézer, feltétlen vegyük meg, és fordítva is. Nyugodt szívvel hordhatók külön-külön, variálhatók casual darabokkal, ám ha szükséges, egy mozdulattal kosztümként is viselhetjük őket, ami a munkahelyi eleganciának mégiscsak egy magasabb fokát jelenti.

Megnézem
Összes kép (7)

Derékláncok és testékszerek

Voltak már jelei, hogy a korai kétezres évek nagy kedvence visszatér a divatba, a Chanel már 2019 végén felvonultatta decens kiskosztümjei kiegészítőiként a hasláncokat, de hiába, kellett még egy kis idő, hogy társa, a csípőfazon is újra felkapottá váljon, és kettősük a hétköznapi divatban hódítson. Mostanra azonban mindez megtörténni látszik, így ha bárki kedvet érez hozzá, hogy csillogó haslánccal, testlánccal ékesítse magát egy buli kedvéért, csak rajta, Londonban adtak hozzá néhány ötletet.

Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top