nlc.hu
Trend

Londoni Divathét trendjei - 2022 ősz-tél

5 trend a Londoni Divathétről, amiket még sokszor fogunk látni

A fókusz egyértelműen a részleteken volt a Londoni Divathéten bemutatott kollekciókban.

Lezajlott a Londoni Divathét, melyen már a 2022. őszi-téli trendeket mutatták be a tervezők. Bár átütő erejű újdonság helyett inkább csak az uralkodó divatirányzatokat gondolták tovább, a részletekben rejlő vadság és pompa látványos kreációkat alkotott.

Cut out mindenütt

A trend nem új, már múlt nyáron is összevissza lyuggatott ruhák vettek körül minket, borzolva a kedélyeket rendesen, hisz a legtöbb ilyen fazon alá melltartót viselni egész egyszerűen lehetetlen. Mégis, a trükkös, és gyakran sokat sejtető ruhakivágások velünk maradnak, és továbbra is a derékrésznél és dekoltázsnál hagyják pucéran testünket. Köszönhetően az Y2K divat visszatértének, a kivágásokat szívesen kombinálták aszimmetrikus kialakítással, vagy a testen keresztül-kasul futó pántokkal.

Nensi Dojaka szett

Nensi Dojaka (Fotó: Profimedia)

Eudon Choi szett

Eudon Choi (Fotó: Profimedia)

Christopher Kane szett

Christopher Kane (Fotó: Profimedia)

Eudon Choi szett

Eudon Choi (Fotó: Profimedia)

Karakteres blézerek

Picit oversize, picit boxy, picit válltöméses – a blézerek merész fazonokban kerültek bele a kollekciókba. Lágyság helyett karakteresség és határozottság, ami eszünkbe juthat róluk, és egyáltalán nem a klasszikusan csinos ruhatár az, amelybe ezek a darabok illenek. Másfelől kiválóan feldobnak egy skinny nadrágos szettet is, pláne, ha valamilyen élénk színűt vagy mintázatút választunk, melyek szintén meghatározói úgy en bloc a 2022-es trendeknek.

Roksanda szett

Roksanda (Fotó: Profimedia)

Erdem szett

Erdem (Fotó: Profimedia)

Eudon Choi blézeres szett

Eudon Choi (Fotó: Profimedia)

Bora Aksu szett

Bora Aksu (Fotó: Profimedia)

Vivienne Westwood kreációk

Vivienne Westwood (Fotó: Profimedia)

Arisztokratikus hatás

Mintha csak egy különc, de azért előkelő teadélután dress code-ját szemléltették volna a tervezők, annyi fodor, buggyos ujj és csipke díszítette az öltözékeket. A stílus persze remekül passzol a most oly népszerű twee öltözködési trendhez, miközben nem kevés kosztümjelleg is tetten érhető benne, ám mindenféle korhűség nélkül. Hol egy kis dzsesszkorszak, hol egy kis viktoriánus kor, hol némi Bridgerton hangulat vegyül a részletekbe, és keveredik a nagyon is modern megoldásokkal.   

Bora Aksu szett

Bora Aksu (Fotó: Profimedia)

Preen by Thornton Bregazzi szett

Preen by Thornton Bregazzi (Fotó: Profimedia)

Simone Rocha szett

Simone Rocha (Fotó: Profimedia)

Yuhan Wang szett

Yuhan Wang (Fotó: Profimedia)

Pompa és csillogás

Ahogyan a New York-i Divathetet is meghatározta a pandémiából való kilábalás reménye, úgy Londonban is érezhető volt: a tervezők többet akarnak adni nekünk a kényelmes, otthonbarát szetteknél. Bár színekben sem volt hiány, a brit fővárosban a gazdagon fénylő kelmék voltak a meghatározók, melyekből látványos alkalmi ruhákat álmodtak a kifutókra.

Halpern szett

Halpern (Fotó: Profimedia)

Temperley London ruha

Temperley London (Fotó: Profimedia)

Erdem szett

Erdem (Fotó: Profimedia)

Molly Goddard ruha

Molly Goddard (Fotó: Profimedia)

Művészien megalomán

Azt azért nem állítanánk, hogy ez a trend pontosan a kifutókon bemutatott formában jelenik majd meg az utcai divatban, ám érdemes egy pillantást vetni a gigantikus részletekre, melyek ezeket a fantasztikus ruhákat meghatározzák. Ha illik hozzánk a volumen, egy-egy mutatós blúz és szoknya is remek eszköz lehet rá, hogy átvegyük a londoni ajánlásokat, melyek a feminin lágyságot és a power woman look-ot egyszerre tudják prezentálni.     

Roksanda ruha

Roksanda (Fotó: Profimedia)

Harris Reed ruha

Harris Reed (Fotó: Profimedia)

Vivienne Westwood ruha

Vivienne Westwood (Fotó: Profimedia)

Simone Rocha szett

Simone Rocha (Fotó: Profimedia)

Tavaszi trendek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top