nlc.hu
Trend

New York-i Divathét trendjei 2022 ősz-tél

6 divattrend a New York-i Divathétről

Lezajlott a New York-i Divathét, mutatjuk a legnagyobb trendeket.

Javában benne vagyunk februárban, ami nem jelent mást, mint hogy megkezdődött az éves, több helyszínes divatcirkusz első etapja: a New York-i Divathét. A már őszi-téli divattrendeket felvonultató tervezők (mert ugye a divathetek ilyenek, mindig fél évvel előttünk járnak) munkáit nagy várakozás előzte meg. Kérdéses volt, egyáltalán ki tartja meg élőben a show-t, ki marad még az online térben, és ki lesz az, akit egyáltalán nem láthatunk majd, ám végül szép számmal csatlakoztak be a programba a dizájnerek, ami izgalmas divatajánlásokat tárt elénk.

Post-pandémiás színek

Ha mostanság jártatok üzletekben, vagy csak online böngésztétek egy-két webshop kínálatát, biztosan feltűnt, hogy az élénk színek csak úgy tobzódnak a ruhákon, kiegészítőkön. Úgy tartják a nagyok, mindez már a pandémiás időszak következménye, a sok mackóban, és főleg otthon töltött hét és hónap után mindenki vágyik már úgy igazán kimozdulni, társaságban lenni, a felszabadultságot, vidámságot pedig mi más tudná jobban kifejezni, mint a színek kavalkádja. Reményt keltőek, üdék, bulikra termettek, és az őszi-téli trendekből sem fognak hiányozni, mely érát már óvatosan úgy emlegetik, pandémia utáni. Legyen így!

Sergio Hudson kollekció

Sergio Hudson (Fotó: Profimedia)

Michael Kors 2022 ősz-té

Michael Kors (Fotó: Profimedia)

Jason Wu 2022 ősz-tél

Jason Wu (Fotó: Profimedia)

Carolina Herrera 2022 ősz-tél

Carolina Herrera (Fotó: Profimedia)

Proenza Schouler 2022 ősz-tél

Proenza Schouler (Fotó: Profimedia)

Neutrális ellenpont

Ahogyan ez lenni szokott, most is megtaláljuk a szélsőségeket a divatajánlásokban, például, ha trend a harsányság, akkor bizony trend lesz a letisztult, tiszta színválasztás is. A neutrális színek, bézsek, földszínek épp azzal kedveskednek elménknek, hogy megkímélik a vizuális sokktól, hagyják pihenni, töltődni, ellazulni. Mit mondhatnánk, egy részünk ezzel a nézettel is tökéletesen egyet tud érteni, mutatjuk is, milyen ajánlások születtek e témában.

Michael Kors

Michael Kors (Fotó: Profimedia)

Jonathan Simkhai

Jonathan Simkhai (Fotó: Profimedia)

Proenza Schouler

Proenza Schouler (Fotó: Profimedia)

Ulla Johnson

Ulla Johnson (Fotó: Profimedia)

Brandon Maxwell

Brandon Maxwell (Fotó: Profimedia)

Maxi szoknyák

2022-ben az sem baj, ha a földet verdesi a szoknya alja, a maxi fazonokat ott találjuk már a tavaszi-nyári trendek között is, és a New York-iak szerint télre is velünk maradnak majd. Lehet bohém virágos, pliszírozott, készülhet műbőrből vagy könnyedebb anyagból, fő, hogy érjen legalább bokáig. Az egyértelműen bő fazonok mellett a test vonalát követő ruhák is az ajánlások közt szerepelnek, esetükben szexi (és járásbiztos), ha egyik oldalt magasan hasítékolt típust választunk, akár egy kényelmes, puha, kötött anyagból.

Altuzarra

Altuzarra (Fotó: Profimedia)

Alice + Olivia

Alice + Olivia (Fotó: Profimedia)

Ulla Johnson

Ulla Johnson (Fotó: Profimedia)

Brandon Maxwell

Brandon Maxwell (Fotó: Profimedia)

Tory Burch

Tory Burch (Fotó: Profimedia)

Mátrix-hatás

A futurisztikus fíling sem maradt el a divathétről, bár New York esetén ezen csodálkoztunk is volna. Talán az új Mátrix-film hatásaként, vagy csak szimplán a műbőr iránti olthatatlan vágy folytatásaként, de jelen voltak a picit darkos, cut-out fazonokban gazdag, meglepő vonalvezetésű ruhák. Ám a téma egyhangúan megszavazott csúcspontját mégis Julia Fox bosszúruhája jelentette: az éppen Valentin-napon tartott LaQuan Smith bemutatót a színésznő egy szexin kivágott, test vonalát követő fekete ruhát mutatott be a kifutón, alig pár órával azután, hogy hivatalossá tette, szakítottak Kanye Westtel.

LaQuan Smith

LaQuan Smith (Fotó: Profimedia)

Christian Siriano

Christian Siriano (Fotó: Profimedia)

Christian Siriano

Christian Siriano (Fotó: Profimedia)

Khaite

Khaite (Fotó: Profimedia)

Coach

Coach (Fotó: Profimedia)

Óriási virágok

A virágminták ezúttal XL méretekben jelennek meg, feltűnő és nagyon feminin módon, kihasználva és rájátszva a színek kontrasztjára. Bármit díszíthetnek, és érdemes is díszíteniük, látványossá tehetnek egy trencskót, az egyrészes ruháktól pedig elvitathatatlanok. Szabályokat és megkötéseket kár is keresni rájuk nézve, szabad a vásár, fő, hogy kellő intenzitással érvényesülhessenek ruháinkon a virágminták. 

Carolina Herrera

Carolina Herrera (Fotó: Profimedia)

Naeem Khan

Naeem Khan (Fotó: Profimedia)

Jason Wu

Jason Wu (Fotó: Profimedia)

Prabal Gurung

Prabal Gurung (Fotó: Profimedia)

Övek a fókuszban

A derékhangsúlyos ruhák Szent Grálja, az öv, abszolút kiemelt szerepet kapott a kollekciókban, mi pedig ennek igazán örülünk: egy szép öv csodás derekat csinál, arányosít, hangsúlyoz, kiemel és formáz. Divatos lesz kabátokat, blézereket is karakteres övvel hordani, a boxy és oversize fazonoknak ez különösen látványos formai átalakulást nyújt, de egy poncsó köré is tekerhetünk övet, egészen újszerű végeredményt fog nyújtani. Vékonytól a vastagig, bőrtől a láncosig sokféle közül választhatunk majd, döntésünket leginkább aszerint hozzuk meg, mi illik hozzánk és szettünkhöz. 

Tory Burch

Tory Burch (Fotó: Profimedia)

Michael Kors

Michael Kors (Fotó: Profimedia)

Tory Burch

Tory Burch (Fotó: Profimedia)

Adeam

Adeam (Fotó: Profimedia)

Zero Maria Cornejo

Zero Maria Cornejo (Fotó: Profimedia)

Tavaszi trendek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top