nlc.hu
Trend

2022 divatja

7 dolog, ami biztosan divatos lesz 2022-ben

Az oversize és a melegítők velünk maradnak 2022-ben is. De mi jön még? Íme a jövő év 7 meghatározó divatirányzata!
divat 2022 öltözködés stílus

Fekete-fehér

A fekete-fehér klasszikus párosa hangsúlyos minták formájában lesz jelen 2022 divatjátban. A jellemzően nagyobb méretű pöttyök, illetve szélesebb csíkozás mellett más típusú, többek között állat- vagy épp szőttes mintázatok is megjelennek majd fekete-fehérben. A szetteket pedig úgy tehetjük még egy fokkal trendibbé, ha a fekete-fehér darabokat egy-egy vagy akár több élénk színű holmival kombináljuk. 

Tory Burch divatbemutató
Megnézem
Összes kép (3)

Oversize

Az oversize trend évek óta markánsan érezteti hatását a divatban és már az is egészen biztos, hogy nem 2022 lesz az az esztendő, amikor búcsút intünk neki. Az irányzaton belül jövőre különösen mennek majd eltúlzott, akár válltöméssel is felturbózott vállhangsúlyok, kézfejet takaró ruhaujjak és bővebbnél is bővebb nadrágok. 

Louis Vuitton divatbemutató
Megnézem
Összes kép (3)

Melegítő

Nem tűnnek el a divat fősodrából  a szabadidőruházat inspirálta utcai vagy akár alkalmi ruhák sem. A neutrálisabb árnyalatú pamut joggerek is divatban maradnak ugyan, azonban egyértelműen előtérbe kerülnek a kilencvenes évek élénk – olykor akár egészen képtelen – színű, nejlon melegítőit idéző darabok.

Loewe divatbemutató
Megnézem
Összes kép (3)

Pszichedelikus minták

Az év nagy slágerei lesznek a hippikorszakot idéző, kavargó, vagy akár retinaszaggatóan vibráló, pszichedelikus minták, illetve textúrák. Az ilyen minták a könnyű ruhaanyagok mellett a vastagabb, horgolt, kötött holmikon is megjelenik majd. Vélhetőleg ez lesz az a trend, mely a tavaszi-nyári szezonnal érkezik, az őszi-télivel pedig ki is fut, de közben annál nagyobbat tarol majd.

Gabriela Hearst
Megnézem
Összes kép (3)

Rojtok

Az év nagy visszatérői lesznek a rojtos holmik, melyek ezúttal nem elsősorban a kiegészítőkön, hanem a ruhákon kapnak helyet, méghozzá kimondottan hangsúlyos formában. Divatosak lesznek egyrészt a 20-as évek stílusát idéző frivolan sikkes rojtos modellek, de a hippikorszak inspirálta darabok is. 

Proenza Schouler divatbemutató
Megnézem
Összes kép (3)

Y2K

Meghatározó irányzatként tér vissza a mainstream divatba az Y2K, vagyis a 2000-es évek elejének divatja is, ezen belül legfőképpen is a crop top-csipőnadrág vagy csípőszoknya kombináció. A csípőfazon hosszú ideje szerencsésen elodázott reneszánszát tehát úgy tűnik, 2022-ben már nem ússzuk meg.

Blumarine divatbemutató
Megnézem
Összes kép (3)

Nadrágkosztüm

Szofisztikált vonalon a letisztult office look hódít majd, ezen belül is a határozott vonalú nadrágkosztümök, vállhangsúlyos szabású, inkább hosszabb blézerekkel és bő szabású nadrágokkal. Színvilágban a neutrális, illetve pasztell árnyalatok uralják ezt az irányzatot.

Michael Kors divatbemutató
Megnézem
Összes kép (3)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top