nlc.hu
Trend

Ezeket soha ne tedd a hajaddal!

Ezeket a dolgokat soha ne tedd a hajaddal a fodrászok szerint!

Ezekkel a szokásokkal árthatsz a legtöbbet a hajkoronádnak a szakemberek véleménye szerint. Szóval jobb, ha kerülöd őket a jövőben!

A Huffpost fodrászokat kérdezett arról, mi az a dolog, amit ők maguk sosem tennének a hajukkal és nem ajánlják azt senki másnak sem. Íme a válaszok!

Hajbalzsam felvitele a hajtőre

„Ideális esetben a sampont és a balzsamot majdhogynem egymással szemben kell felvinni. Ha szennyeződés és zsír van a hajunkban, az általában a fejbőrhöz közel található. A száraz és sérült részek pedig a végeknél – magyarázta Tatum Neill, az Aveda Arts & Sciences Institutes és az Elevate Hair kreatív igazgatója. – Nos, nincs szükség kondicionálóra a gyökereknél. A faggyú természetes módon termelődik, a gyökerekre ezért bőven kerül olaj.”

A hajbalzsam kihagyása

„Soha nem samponozom vagy méregtelenítem a hajamat anélkül, hogy visszanedvesítettem volna – mondta Ash Therese, a New York-i The Bird House Salon vezetője. – Tudom, hogy a gyengébb hajtípussal rendelkezők sokan úgy érzik, hogy a kondicionálók és a hajpakolások elnehezíthetik a hajukat. Véleményem szerint mindenki számára létezik ideális termék. Ez egy fontos lépés – ahogyan hidratáló krémmel kened a bőrödet, úgy a hajadba is juttass nedvességet. A festett haj esetében ez még fontosabb” – jegyezte meg.

Csak szulfátmentes sampon használata 

„Nem használnék kizárólag szulfátmentes sampont a hajmosáshoz” – jelentette ki Titi Bello, az Ori Lifestyle, egy természetes hajápolásra szakosodott márka és oktatási vállalat alapítója. Szerint a szulfátmentes és a szulfátot tartalmazó samponnak megvan a helye az egészséges hajkezelésben.

„A szulfátok segítenek a mélytisztításban, ami segíthet a fejbőr és a haj egészségének megőrzésében is” – mondta, hozzátéve, hogy szulfátmentes samponok akkor váltak népszerűvé, amikor a szulfátokat tévesen hozták összefüggésbe a rákkal, mondta Bello. Azóta a vizsgálatok kimutatták, hogy a szulfátok nem rákkeltőek.

Hővédő kihagyása

„Soha nem formázom a hajam vagy a vendégem haját anélkül, hogy valamilyen hővédő terméket használtam volna. A hőkár visszafordíthatatlan. Nagyon extrém károkat láttam, amiket forró hajformázók okoztak” – mondta Shantel Keeley, a connecticuti Platinum Salon társtulajdonosa. 

Kezdj a hajtövekkel!

Kezdj a hajtövekkel! (Fotó: Getty Images)

Hajszárításkor nem a hajtövekkel kezdesz

Ha hajszárítóval szárítod a hajad, fontos, hogy figyelj arra, hogy a tövektől a hajvégek felé haladj”  – mondta Tatum Neill. Ha először a hajvégeket szárítod meg, a hajtövektől leszivárog a nedvesség és végek újra nedvesek lesznek. Ez nem csak tönkreteszi a frizurát, hanem újra át kell menni rajta a forró hajszárítóval, ami károsodást okozhat.

A hajsütővas vagy hajvasaló használata a legmagasabb hőfokon

Noha egyes hajsütővasakat akár 450 fokra is fel lehet forrósítani, a fodrászok ettől óva intenek. „Mindig azt mondom az embereknek, hogy tartsák 350 fokon vagy az alatt” – mondta Shantel Keeley. A szupermagas hő valóban megégetheti a hajat.

Túl szoros frizurák

„Igyekszem tartózkodni az erősen feszített hajformázástól, amely nagyon megterheli a hajszálakat vagy a hajhagymákat, és idővel hajhullást okozhatnak” – mondta Nikka Whisenhunt, a virginiai Aesthetics Salon fodrásza és trichológiai specialistája. 

Ide tartozik a fonat és a lófarok is, amennyiben az túl szoros„A haj öregszik – nem olyan erős, mint egykor, és nem olyan sűrű, mint egykor. Meggyőződésem, hogy az életkor előrehaladtával hajviseletünket a hajunk szükségleteihez kell igazítani.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top