nlc.hu
Trend

Ezzel a technikával könnyebben mehet az alvás

Ezzel a technikával könnyebben mehet az alvás

Ha nehezen alszol el, vagy stresszes volt a napod, létezik egy technika, ami segíthet megnyugodni, és ezáltal talán könnyebben elszenderedni.

Ezt hívják az „ötujjas technikának”, amit bármikor, bárhol alkalmazhatsz. Ha jól csinálod, nyugalmat, megkönnyebbülést hozhat, akkor, amikor arra szükséged van.

alvás

Alvás (Fotó: iStock)

Ezzel az egyszerű légzőgyakorlati technikával, amelyben a kezedet használod segítségül, serkentheted a tested paraszimpatikus idegrendszerét, amely felelős a pihenésünkért, ellazulásunkért és az ételek emésztéséért. Sok légzőgyakorlati technika van, amelyek egyszerűen csak a légzésedre való koncentrálásra fókuszálnak, de az ötujjas technikánál két másik érzékszerv, a látás és a tapintás is bevonódik.

Kiváló figyelemterelő gyakorlat, állítólag segít fokozni az endorfintermelést, és segítheti az agy ellazulását.

Így végezd:

  • Először is emeld magad elég az egyik kezedet az ujjaidat széttárva.
  • A kezed mutatóujjával indulj el a kisujjad külső oldalán felfelé. Míg az ujjad felfelé halad, lassan lélegezz be. Amikor a hegyéhez értél, kanyarodj le és haladj végig a kisujjad belső felén is. Közben lassan fújd ki a levegőt. Ezután a gyűrűsujj, a középső és a mutató következik.
  • Végezetül a hüvelykujjad külső oldalára érkezel, és kilégzéssel zársz.
  • Ezután csináld meg ugyanezt visszafelé, úgy a hüvelykujj külső felétől indulsz.

Tudtad?

A légzés annyira magától értetődő életműködésünk, hogy azt hisszük, nem lehet rosszul csinálni. Pedig egyes vélemények szerint a magyar társadalom legalább 90 százaléka nem lélegzik helyesen. Fogászati és idegrendszeri oldalról is megnéztük, mit okoz a helytelen légzés. Erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

(Via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top