nlc.hu
Trend

Őszi kéz- és lábápolás

Így ápold a kezeid és a lábaid ősszel!

Elmondjuk mire lesz szükséged otthon, és azt is, mi a helyes napi, heti és havi rutin a kezek és lábak ápolásakor a hűvös hónapokban.

Ősszel a szeles, hideg időjárás, illetve a fűtési szezon beköszöntétől a bőrünk sokkal gondosabb ápolást, törődést igényel. Ez pedig a kezekre és a lábakra is vonatkozik. Szálkai Hajnalka, a NAILSPA tulajdonosa ezzel kapcsolatos tanácsait osztotta meg velünk. 

Őszi kézápolás

(Fotó: NAILSPA/Szálkai Hajnalka)

Készülj fel!

„Érdemes már előre felkészülünk erre az időszakra, mert sokkal jobb a megelőzés, mint már a kialakult extra száraz, érzékeny bőr rendbetétele” – hangsúlyozta a szakember. Hozzátette: a kéz mindenkinek elárulja a valós korát, ha nem kezdi el óvni kellő időben, az visszafordíthatatlan nyomokat hagy a kézfejünkön, ezért már 30 éves kortól különösen ajánlott odafigyelni a rendszeres és alapos kézápolásra.

Amire szükséged lesz otthonra:

Bőrradír: Ami a legfontosabb, hogy erősebb szemcséjű legyen, mert az sokkal hatásosabb. A bőrradírozással eltávolítjuk az elhalt hámréteget és így sokkal mélyebben jutnak a hatóanyagok a bőr mélyebb rétegeibe.

Zsírosabb kéz- és lábkrém vagy kéz-, lábmaszk: Az őszi időszakban sajnos a könnyű krémek kevesek lesznek a kezünknek, lábunknak, ezért sokkal gazdagabb kéz- illetve lábkrémet kell beszereznünk, mivel hatékonyabb védelemre van szükségünk. A krém elasztikus és hidratáló tulajdonságokkal kell, hogy rendelkezzen, ilyen lehet például a shea vaj, ami mélyhidratáló hatásának köszönhetően a száraz bőrt puhává és rugalmassá teszi. Emellett nagy mennyiségű antioxidánst, valamint és A- és E-vitaminokat kell, hogy tartalmazzon. Lényeges az is, hogy a lábkrém nem a kézre lett kifejlesztve, használj tehát külön krémet a kezedire és a lábadira! 

A krémek megválasztásánál, akárcsak az arckrémek esetében, arra is figyelni kell, hogy nappalra vagy éjszakára használjuk. A nappali mindig könnyedebb, lágy hatású krém, ami nem hagy nyomot és könnyen, gyorsan felszívódik.  Az éjszakai ezzel szemben zsírosabb, gazdagabb hatóanyagú, krém ami fényes réteget hagy a bőrünkön. Figyelembe vehetjük még azt is, hogy a krém anti ageing hatással is rendelkezzen. Érzékeny bőrűek számára pedig a legnaturálisabb, vegyszermentes termék a legjobb választás.

A krém megválasztásakor először mindig  hatóanyagtartalmat nézd meg és csak utána döntsön az illat, az már csak az élvezetet fokozza, hogy éppen barack vagy dinnye illatú a termék.

Őszi kézápolás

(Fotó: NAILSPA/Szálkai Hajnalka)

Napi ápolás

Minden nap, lehetőség szerint az esti fürdés utáni szépségrutinodba építsd bele a kezed és lábad ápolását, ez mind összesen nagyjából 3 percet vesz igénybe, azonban nagyon megéri.  

Este lefekvéskor kend be a talpadat, majd a kezedet a megfelelő krémmel! A krém felszívódása után használj a körömágyadra olajat, ez nem csak a száraz körömágyat ápolja hanem a köröm szerkezetét is. A hatóanyagok a bőrödbe beszívódva egész éjjel kifejtik a hatásukat.

Heti rutin

A napi ápolást hetente egyszer egészítsd ki kéz-, illetve lábmaszk használatával! A maszk mindig sokkal zsírosabb, és nem szívódik fel a bőrben, így csak krémezésre nem alkalmas, mert ragacsos, zsíros felület hagy maga után. A radírozás után a maszk felvitelét követően a kezedet vagy a lábadat tekerd be folpackba, majd egy száraz törölközőbe a dunszthatás elérése érdekében. Majd pihenj, relaxálj 15-20 percet, ezután nedves törölközővel távolítsd el a felesleget a bőrödről, befejezésképpen pedig olajozd be a körömágyadat!

Havi ápolás

Havi rutinban megérdemled, hogy egy profi szakember, professzionális anyagokkal és körülmények között, megfelelő tudással és a legújabb trendek szerint ápolja a kezedet, lábadat és a körmeidet. Egy jó körmös a bőröd, körmeid állapotának diagnosztizálása során olyan elváltozásokat is észrevehet, amelyeket te magad esetleg nem veszel észre (mivel ő a szakember, aki ezt tanulta) és majd  ezek alapján választja ki a számodra legmegfelelőbb ápoló anyagokat és azt a technikát ajánlja, ami a körmeidnek a legmegfelelőbb.

Őszi kézápolás

(Fotó: NAILSPA/SZálkai Hajnalka)

Tedd rendbe a lábaid!

A zárt cipős időszak a legmegfelelőbb a lábkörmök elváltozásainak rendbetételére. Például a benőtt, vagy a felvált, levegős köröm olyasmik, melyek folyamatos, szakszerű kezelést igényelnek, otthoni kiegészítő ápolással. Ilyen esetekben mindig kérjük a profi szakember segítségét, mert egy rosszul kezelt, sérült köröm akár visszafordíthatlan károkat is okozhat. 

Amire nagyon figyelni kell ebben az időszakban, hogy a lábkörmöd hosszúsága megfelelő legyen, mivel itt 2-3 milliméterrel hosszabbra hagyott köröm egy zárt cipőben fellevegődést okozhat, a cipő orrából érkező nyomás hatására.  

A szakember javaslata, hogy ebben az időszakban egy időre hagyd natúran a lábkörmeidet, és ápold a lábfejed a fentebb leírtak alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top