nlc.hu
Trend

Lolita-stílusú ruhákban munkába járó férfi

Egy nős, kínai férfi minden nap Lolita-stílusú ruhában jár dolgozni

Felesége segít neki a sminkelésben.
Lolita-ruha

Egy 36 éves egykori számítógép-programozó és cosplay-rajongó férfi óriási figyelmet kapott nemrég a kínai közösségi médiában, amiért úgy döntött, hogy minden nap pompás, Lolita-stílusú ruhákat és sminket visel a munkahelyén.

D-Jiangot mindig is lenyűgözte a Lolita és a gótikus Lolita divat. Különféle cosplay-rendezvényeken is megjelent már női ruhában, de már két éve napi rendszerességgel hordja ezeket. Reggelente órákat tölt azzal, hogy munkába indulás előtt felrakja a mutatós sminket. Felesége, aki ugyancsak osztozik a Lolita divat iránti szeretetében, nemcsak helyesli párja szokatlan öltözködési stílusát, hanem rendszeresen segít neki a sminkelésben. D-Jiang azt mondta, nem igazán érdekli, hogy mások mit gondolnak egyedi öltözködési stílusáról, mert az a fontos, hogy neki tetszik.

Ha szeretem a Lolita stílust, akkor viselnem is kell. Ráadásul sok ilyen stílusú ruhát vettem már, miért ne hordhatnám őket?” – nyilatkozta D-Jiang az egyik kínai magazinnak. „Úgy gondolom, hogy a ruházatnak nincs neme. Ha ruhát viselek, az nem azt jelenti, hogy női ruhát viselek. A ruha csak egy ruha önmagában” – vélekedik.

Az egykori számítógép-programozó azt is elmondta, hogy a döntését, miszerint a kedvenc divatstílusában jár-kel napi szinten, egy sor tragikus esemény ihlette. 2019-ben számos idős rokonát, valamint a 10 éve tartott macskáját is elveszítette , és ekkor ráébredt arra, hogy az élet rövid és értékes, ezért azt kell tennie, amit a szíve diktál.

Amikor időt szánok arra, hogy szépen felöltözzek és felvegyek egy gyönyörű ruhát, úgy érzem, a legtöbbet hozom ki a napomból” – jelentette ki D-Jiang.

A 36 éves házas férfi minden reggel körülbelül két órát tölt azzal, hogy aprólékosan kisminkeli magát, megcsinálja a hosszú haját, és ruhát választ a lenyűgöző, körülbelül 200 ruhadarabból álló gardróbjából. Sőt minden ruha viselési gyakoriságáról táblázatot is vezet.

D-Jiang története nemrégiben terjedt el a kínai közösségi médiában, és az általános reakció pozitív volt. „A szépségre való törekvésnek mentesnek kellene lennie a nemi megkötésektől”, „A felesége csodálatos. Ez az igazi szeretet, tisztelet és elfogadás!” – írták többek között a kommentelők.

(via)

Kiemelt fotó forrása: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top