nlc.hu
Trend

Így válassz hálóruhát!

Kényelem és elegancia – Így válassz hálóruhát!

Amikor alváshoz választunk ruhát, az első, ami eszünkbe jut, az a kényelem. Hiszen a minőségi alváshoz egy jól kiválasztott pizsama vagy hálóing legalább annyira fontos, mint az ágy, a matrac és a csend. 

A legfontosabb tehát, hogy kényelmes legyen a hálóruha, készüljön légáteresztő és rugalmas anyagból, ha pedig a selyem hálóinget választod, akkor nagyon ügyelj az ideális méret kiválasztására. Egy túlságosan szűk fazon éppen annyira tönkre teheti a pihentető alvást, mint egy nagyobb méret, ami lecsúszik rólad alvás közben.

Az anyag

Amikor a hálóruha anyagösszetételét nézed, akkor keress pamut, viszkóz, vagy bambusz feliratokat a ruhán. A viszkóz lehetővé teszi a levegő áramlását, és elvezeti a nedvességet is, így valóban kényelmes alvást biztosít. A viszkózból készül ruhadarabok ráadásul extrém strapabírók, miközben igazán finom a tapintásuk. Ehhez hasonló a pamut is, viszont, ha izzadósabb alkat vagy, akkor inkább a viszkózt válaszd a pamut helyett.

De senkit nem akarunk lebeszélni a selyem hálóingekről és pizsamákról! Ha ezt az anyagot preferálod, akkor csak azt kell eldöntened, hogy melyik fazon számodra az ideális. 

Nők selyem pizsamábanVálassz az évszaknak megfelelő hálóruhát

Sokan más-más paplant használnak a melegebb és a hűvösebb évszakokban, fontos erre figyelni a pizsamák és a hálóingek esetében is.

  • A melegebb nyári hónapokban a bambuszból készült hálóruhák az ideálisak. Főleg póló és rövidnadrág, vagy egy spagettipántos hálóing verzióban gondolkodj.
  • Télen viszont bátran nyúlj olyan anyagokhoz, mint a flanel, vagy esetleg a gyapjú.
  • A selyem nagy előnye pedig, hogy télen nem fogsz fázni benne, nyáron pedig nem érzed azt alváskor, hogy azonnal le kell dobnod magadról, mert annyira meleged van.

A méret és a gomb

Beszéljünk kicsit a méretezésről. A legfontosabb szabály, hogy aludj olyan ruhában, ami nem túl szoros, de nem is nagyobb három számmal. A szűk darabok korlátozhatják a mozgást, míg a túlságosan nagy hálóruhák lecsúszhatnak rólad az éjszaka folyamán, ami miatt többször is felriadhatsz az álmodból.  

Amire sokan nem is gondolnak, az a varrás. Egy jó hálóruha nem irritálja a bőrt, nem vág be a fenéknél, és nem feszül a hónaljnál. Ugyanennyire fontos a kivágás. 

Utálod a cipzárt? Zavarnak a gombok, a kapcsok, vagy éppen a megkötős darabok? Bizony erre is érdemes odafigyelni!

Ne egy szezonra válassz pizsamát!

Amikor pizsamát keresek, gondolj a minőségre is, hiszen egy hálóruhát gyakran mosunk, és évekig szeretnénk viselni. Ha tehát belegondolsz a pizsiben eltöltött időbe, és az árat elosztod 3-5-7 évre, akkor nem tűnik akkora kiadásnak egy minőségibb darab. Hiszen egy olcsó hálóruhát akár egy év után ki kell dobni.

Nő pizsamábanPihepuha és érzéki köntösök

A köntös a legsokoldalúbb ruhadarab, az otthoni ruhák közül. Belebújhatunk zuhanyzás után, magunkra kaphatjuk ébredést követően, ha hűvösebb a reggel és remek viselet, ha csak bekuckóznánk és filmet néznénk az ágyban.

Az érzéki és szexi szaténnak csak kevesen tudnak ellenállni. Az elegáns és kifinomult selyem klasszikus darab, ami otthon vagy utazáskor is remek választás. A melegebb pamut, vagy mikroplüss köntösök pedig garantáltan a legkényelmesebb darabok.

Nők köntösben

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top