nlc.hu
Trend
Ötletek 3D-s francia manikűrhöz

3D-s francia manikűr az új körmös őrület

A folyamatos körömtrendek között jól bevált és közkedvelt a francia manikűr. Azonban mindenhová elkél egy kis újítás, és a francia körmök sem kivételek!

Vannak olyan körömtrendek, amelyek praktikusak a munkához vagy a mindennapokhoz, mint például a francia manikűr. Léteznek azonban olyan irányzatok is, amelyek sokkal izgalmasabbá teszik a visszafogott, monokróm körmöket. Itt jön a képbe a texturált francia manikűr.

Színes francia manikűr színes háttér előtt.

A hagyományos francia manikűrrel már régóta kísérletezünk

Új trend?

Lehet, hogy hallottunk már a texturált köröm őrületről, amely tartalmazhat mindenféle 3D-s mintákat. Ahelyett, hogy a design a köröm egészét lefedné, a texturált francia manikűrt csak a körömvégekre alkalmazzák. Ez egy egyszerű módja annak, hogy átvegyük ennek a 3D-s hatásnak a művészi hangulatát, és kombináljuk a klasszikus francia manikűr eleganciájával.

„Hatalmas design, amely Dél-Koreából érkezett – mondta Julie Kandalec manikűrös. – A textúra a világjárvány óta gyakrabban bukkant fel, mivel az emberek több játékosságra vágytak.”

Ha szeretnénk mi is kipróbálni a texturált francia manikűrt, olvassunk tovább, mert a Kandalec mindent elmond, amit tudnunk kell!  

Mik az a texturált francia manikűr?

Ahogy a neve is sugallja, hagyományos francia manikűrről van szó, de van benne egy kis csavar, mivel a körömvégek kiegészülnek 3D-s mintákkal és elemekkel. Először a New York-i divathét kifutóin kerültek rivaldafénybe, de jelenleg a TikTok körmös közösségének új szórakozása.

Általában átlátszó lakkot használnak a minták elkészítéséhez, de egyesek úgy döntöttek, hogy a textúrát a körmük hegyével megegyező árnyalatra festik a finomabb megjelenés érdekében.

Ez a design tökéletes középútnak számít! Egyszerre elegáns és letisztult, de közben játékos csavarral dobja fel a jól bevált és közkedvelt körömmintát.

Hogyan készítsünk texturált francia manikűrt?

Ha gél termékekkel szeretnénk létrehozni a megjelenést, néhány dolgot meg kell jegyeznünk a texturált mintákkal kapcsolatban. „A 3D-s gél használatának két módja van: kinyomható tubus (ez a gyorsabb alkalmazási mód) vagy edényből kikanalazott anyag – mondja Kandalec. – Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, de nehéz lehet tubusból préselni, ha fáj a kezünk”.

Ha az edénnyel dolgozunk, akkor a kesztyűs ujjaink között görgetjük az anyagot, míg kellően elvékonyítjuk, és a körömbe nyomjuk, hogy elérjük a kívánt hatást.

A legtöbb ezek közül a termékek közül csak professzionális körömtechnikusok számára érhető el. Azonban a néhány internetes oldalról tudunk rendelni, csak mindig győződjünk meg arról, hogy a választott termék egy jó hírű márkától származik. Ellenőrizzük a véleményeket is, hogy említenek-e allergiás reakciókat.

Hogyan kerül a körömre a minta?

Amikor eljön a festés ideje, használjunk egy áttetsző rózsaszínt alapnak, majd tegyük bele a 3D-s mintát. Az anyagunk legyen elég vastag ahhoz, hogy észrevehető legyen a mintának. Az előnyben részesített alkalmazási módtól függően óvatosan rajzoljuk a mintát a köröm hegyére, vagy formáljuk a kemény gélt a kívánt mintába, miután az ujjra helyeztük. Fejezzük be egy választott fedőlakkal, és kész is van a manikűr!

Texturált francia manikűr inspirációk

Nincs ihlet? Semmi baj, mutatunk néhány egyszerű ötletet! Elkészíthetjük otthon is – ha elég ügyesek vagyunk –, de megbízhatjuk körmösünket is ezekkel a jópofa designokkal.

Fehér texturált francia manikűr

Emeljük új szintre a klasszikus manikűrt néhány kecses ívvel.

Levendulás körmök

A levendulás és körmös trendek ötvözete soha nem volt még ennyire gyönyörű!

Gyöngyös francia manikűr

Nem kell eltávolodnunk az eredeti designtól, de azért néhány gyöngyhatású elem sokkal elegánsabb megjelenést kölcsönöz.

Aranyozott francia manikűr

A francia manikűr már alapból elegáns, viszont tetézhetjük ezt egy kevés arannyal.

Csokoládés körmök

Itt a bizonyíték, hogy márpedig lehet csokoládé ihlette körmöket készíteni, és milyen jól mutat!

(Forrás: Popsugar, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top