nlc.hu
Trend

Egy 60-as nő tényleg nem vehet fel ujjatlant?

Egy 60-as nő tényleg nem vehet fel ujjatlant?

Zseniálisan vágott vissza kritikusainak az a szépkorú influencer, aki Tiktok-oldalán kortársainak igyekszik öltözködési tanácsokat adni.
70 felett lett influenszer

Candace Leslie Cima már jócskán elmúlt 70, mikor úgy döntött, saját Tiktok-csatornát indít: egész pontosan 72 éves volt. Azóta 3 év telt el, Candace pedig ezidő alatt nagybetűs influenszer lett: olyan, akinek egyes videóit alkalmanként több millióan nézik egyszerre. Olyan, akinek odafigyelnek a szavára, valahányszor úgy dönt, hogy az öregedéssel kapcsolatban nyilvánul meg.

Candace az évek során ugyanis nem csak az időskori öltözködést illetően vált kisebbfajta tényezővé az online térben, de szándékán kívül – rendkívüli személyiségének köszönhetően – végül magának az öregedésnek, és az ezzel együtt járó testi-lelki változásoknak is afféle ki nem mondott nagykövetévé lett. Úgy véli, ennek hátterében egy, és csak egy dolog állhat: éspedig, hogy élete során sosem gondolt ellenségként az öregedésre. „Végső soron ez is csak egy változás, amiből rengeteget átélünk az életünk során. A kérdés az, hogy hogyan reagálunk rá.”

Candace szerint teljesen természetes, hogy a korral járó testi-lelki változások egy ponton megrémítik az embereket. „Én nem azokra a dolgokra koncentrálok sosem, amikre már nem vagyok képes. A lehetőségeimet nézem” – magyarázza, majd hozzáteszi:

„Nem akarok az elmúlt éveken szomorkodni, vagy dolgokon, amiket már sosem hozhatok vissza. Mindig azt nézem, ami még előttem áll.”

„Az öregedés nem való nyúlszívűeknek”

Az influenszer nagymama azt mondja, a saját korához való hozzáállását nagyban meghatározta az az idézet, amit gyerekkorában még édesapja függesztett – bekeretezve – a nappalijuk falára. „Az idézőjelek között az a mondat volt, hogy az öregedés nem való nyúlszívűeknek. Gyerekként persze jó viccnek gondoltuk, ám most, 75 évesen már egészen mást jelent számomra ez a mondat. Rengeteg igazságot vélek benne felfedezni.”

Candace szerint igenis bátorságra van szükség ahhoz, hogy bárki mosolyogva nézzen a korral járó változások szeme közé. „Gyűlnek a ráncok a szemed körül? Lóg a bőr a felkarodon? Megjelentek a visszerek a lábadon? Öregségi foltok vannak a kezeiden? Na és? Ki mondta, hogy ezek rossz dolgok, amiket mindenképp rejtegetni kell?” – teszi fel a kérdést egyik videójában, amiben egy olyan szettet mutat be, ahol az elegáns nadrágjához egy ujjatlan felsőt párosított.

@lifeinmy70s Fashion is for everyone! Reinventing yourself as you age isn’t changing who you are, it just means finding things that work with who you are now. #aginggracefully #aging #aginggracefullyover50 ♬ original sound - 🙂

A videóból kiderül, hogy Candace korábban durva beszólást kapott amiatt, hogy ennyi idősen „fiatalosan” mer öltözködni.

„Az egyik kommentelő szerint »60 évesen nem ilyen ruhákat kellene hordanom«. Én erre csak annyit válaszoltam neki, hogy már 75 éves vagyok”

– árulta el büszkén frappáns visszavágását a Tiktoker.

Candace a kommenttel kapcsolatban megjegyezte azt is, hogy igazából még csak fel sem háborította. „Mindig lesz valaki, aki úgy érzi, joga van megmondani egy nőnek, hogy mit csinálhat és mit nem. Hogy mibe öltözhet és mibe nem” – magyarázza Candace, majd példákat hozott az elmúlt évszázadokból: „Az 1800-as években a nőknek tilos volt megvillantani a bokájukat. Az 1920-as, 1930-as években nagyfokú ízléstelenségnek számított, ha egy nő, kalap nélkül ment utcára. 10 évvel később már a kesztyű volt a kötelező ruhadarab” – sorolja Candace majd hozzáteszi, pontosan az ilyen előzmények miatt élvezi, hogy jelenleg nincsenek ilyen merev szabályok, és azt vehet fel, amihez csak kedve van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top