nlc.hu
Trend

Köldökmatrica-trend Kínában

Új divatőrület: hamis köldökmatricákkal a hosszabb lábakért

Manapság nagyon divatosak Kínában.

Egyre több kínai nő használ hamis köldökmatricát, hogy látványosan “meghosszabbítsák” a lábukat. Az átszámítva mintegy 250-500 forintba kerülő álköldököt pár centiméterrel a valódi köldök felett helyezik el, az eredetit pedig szoknyával vagy nadrággal takarják el, hogy a törzs rövidebbnek, a lábak pedig hosszabbnak tűnjenek. Olyan nagy az igény, hogy a köldökmatrica-gyártók már nehezen tudnak lépést tartani a kereslettel.

Nagyon természetesnek tűnik. Szerintem jobban néz ki, mint a saját köldököm. Hosszabb lesz tőle a lábam” – magyarázta egy használója.

köldökmatrica

Felismered, hogy melyik az eredeti és melyik az ál köldök? – Forrás: odditycentral.com

A népszerűségük másik oka az, hogy ezeket a hamis köldököket vizuálisan tetszetősebbnek tartják, mint a sajátjukat. Vannak, akik úgy vélik, hogy a kerek, kövér vagy kiálló köldök nem túl szép, ezért inkább elrejtik és köldökmatricákkal helyettesítik.

Egyes kínai a köldökmatricák váratlan népszerűségét a hagyományos kínai orvoslásnak tulajdonítják, amely szerint az alhast melegen kell tartani a test általános egészségének megőrzése érdekében. A hamis köldök szabadon hagyásával a használók magas derekú nadrágot viselhetnek, amely a gyomor nagy részét fedi, miközben olyan ruhadarabokat, mint például a crop-topokat, továbbra is mutogatják.

Míg a közösségi médiában sokan kritizálják a köldökmatricákat, mondván azt hiteti el a nőkkel, hogy ilyen irreálisan szépnek kell lenni a köldöknek, a felhasználók úgy tűnik, odavannak értük és 2023 legsikeresebb találmányának tartják, többek között azért, mert nem esnek le könnyen, vízállóak és nem tükröződnek.

Bár nem a legőrültebb szépségtrend, amiről eddig írtunk, de határozottan az egyik legfurább.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top