nlc.hu
Trend

Korai öregedést okozó szokások

6 rossz szokás, ami alattomosan gyorsítja az öregedést

Az, hogy mennyire gyorsan jár el feletted az idő, nemcsak a géneken múlik: sokat nyomnak a latban azok a rossz szokások is, amik észrevétlenül ráncosítanak.

A ráncok megjelenésének, főleg ha az idő előtt következik be, senki nem örül. A jó hír az, hogy egy kis odafigyeléssel késleltethető a bőrön lévő barázdák kialakulása, sőt a már meglévő ráncok mélyülése is lassítható valamelyest.

Fiatal lány időskori fotójával

Kezdetben az úgynevezett mimikai ráncok alakulnak ki az arcon, sok esetben a gyakori grimaszolás és a hunyorgás következményeként. Az idő múlásával a te bőröd is veszít rugalmasságából, így ha nem is szembetűnően, de bizony egyre inkább nyomot hagynak az arcodon ezek a „gyűrődések”.

A bőr öregedése 25 éves kor körül elkezdődik, igaz, ekkor még egyáltalán nem látványos a változás. Ez az életkor azonban az, amikor mindenkinek el kellene kezdenie olyan kozmetikumokat használni, amelyek legalább kis mennyiségben tartalmaznak anti-aging, azaz ránctalanító hatóanyagokat, és intenzívebb hidratálást, táplálást biztosítanak a bőrnek.

Ráncosító rossz szokások

A jól megválasztott és rendszeresen használt kozmetikumok mellett a bőr rugalmasságát fokozó arctorna, és az alattomosan öregítő szokások elkerülése nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a középkorba lépve ne érjenek kellemetlen meglepetések.

Ha ugyanis nem viseled kellő gondját a bőrödnek, a gyorsabb és intenzívebb ráncosodás mellett szárazabbá, érdesebbé válhat a bőröd tapintása, veszíthet tömörségéből és könnyebben megereszkedhet. Mutatjuk, mit jobb kerülnöd életkortól függetlenül, ha szeretnél te győztesként kikerülni az idővel való versenyfutásból!

Megnézem
Összes kép (6)

Fotó: Getty Images – mi-viri

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top