nlc.hu
Trend

Marc Jacobs Kiki csizmái

Ez a brutál magas csizma a sztárok legújabb kedvence

Kendall Jennertől Beyoncéig számtalan híresség odavan az extravagáns lábbeliért.

A 2023-as MET-gálán egy sor híresség, így Kendall Jenner, Paris Hilton, Anitta és Kim Petras is Marc Jacobs Kiki csizmáinak valamely változatát viselte. A modell még 2016-ban debütált a divatház őszi-téli kollekciójában, többféle színben és szárral, azóta pedig a tervező kollekcióiban újabb és újabb verziói jelennek meg.

A Kiki csizmák Marc Jacobs 2016-os őszi-téli kollekciójában

A Kiki csizmák Marc Jacobs 2016-os őszi-téli kollekciójában (Fotók: Profimedia)

A márka elkötelezett híveinek körében, illetve a divatmagazinok hasábjain már kezdettől fogva népszerű volt az extravagáns, 10 centi magas platformtalppal és 17 centis sarkakkal rendelkező lábbeli, ám a sztárok körében, egy-két kivételtől eltekintve, leginkább az elmúlt hónapokban vált felkapottá. 

Minél magasabbak a sarkaid, annál közelebb vagy Istenhez

– írta Dua Lipa az Instagramon közzétett fotójához, melyen egy Kiki modellt viselt a nyáron. De rajta kívül láthattuk már többek között Grimes, Olivia Rodrigo, Nicola Peltz Beckham és Kim Kardashian lábain, Beyoncé pedig a Renaissance turné több állomásán is ilyen csizmában lépett színpadra.

Sztárok Kiki csizmában
Megnézem
Összes kép (8)

„A platformcipő első modern iterációját Salvatore Ferragamo 1930-as évekbeli szivárványos parafa sarkú platformjára vezethetjük vissza. A stílus különösen népszerűvé vált Hollywoodban – magyarázta a Vogue magazinnak Johnny Valencia, a Pechuga Vintage tulajdonosa, aki évek óta lelkesen gyűjti a Kiki csizmákat, az azonban őt is váratlanul érte, hogy a sztárok is ennyire rákaptak erre a modellre. – Nem számítottam rá, hogy láthatom őket Beyoncén. Ez nagyon meglepett.”

A szakember szerint a lábbeli vonzerejét elsősorban a jellegzetes tömbsarkak jelentik, illetve, hogy viselésükkel a Bratz-babákéhoz hasonló sziluett érhető el.

„Megkérdeztem Marcot, hogy számított-e arra, hogy a Kikik olyan jelenséggé válnak, mint amilyenek most, és még ő is azt mondta, hogy ezt nem látta jönni. Személy szerint úgy gondolom, hogy a Kikik a megfelelő helyen és időben érkeztek” – fogalmazott Valencia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top