nlc.hu
Trend

Teszt: kipróbáltuk a NIVEA sötét foltok elleni termékcsaládját

Lehet tenni a pigmentfoltok ellen: kipróbáltuk a NIVEA sötét foltok elleni termékcsaládját

A napsugárzás és az idő múlása bizony okozhat zavaró pigmentfoltokat, mielőtt azonban bejelentkeznénk egy fájdalommentesnek nem mondható lézeres kezelésre, érdemes esélyt adni olyan krémeknek, amelyek az ilyen jellegű bőrproblémákra lettek kifejlesztve.

Amikor az egyik reggel, sminkelés közben észrevettem egy kisebb, barna foltot az arcomon, megdöbbentem, hiszen ilyet az idős nagymamám arcán és kézfején láttam korábban. A bőrgyógyászom aztán megnyugtatott, nem én öregszem jobban a kelleténél, az arcon jelentkező sötét foltok különösen gyakoriak a fiatalabb nők körében is, kialakulásukat a melanin – ami a bőr színéért felelős pigment – túltermelődése okozza.

Mint megtudtam, az ilyen jellegű elváltozást (a tévhitekkel ellentétben) nem csak az idősödés okozhatja, sőt, elsősorban a napfénynek való hosszas kitettségnek „köszönhető”. A napkárosodás hatására a bőr ugyanis a káros UV-sugarak elleni védekezésként melanintöbbletet termel, ennek eredményeként alakulhatott ki az arcomon az a kis furcsa barnaság. Az orvos azt is elmagyarázta, hogy ezek a foltok nem károsak és nem okoznak egészségügyi gondokat.

az arcát krémezi egy lány

A kép csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

Már azt is tudom, hogy melasmának, azaz májfoltnak hívják a nagyobb barna foltokat, amelyek a nőknél szintén gyakoribbak, és főleg a napfénynek kitett bőrterületeken alakulnak ki, de a terhesség, a menopauza vagy a fogamzásgátlók használata során fellépő hormonális egyensúlyhiány is kiválthatja.

Tipp, hogy elkerüld a foltok kialakulását:

  • Használj 30-as vagy annál erősebb faktorú fényvédő krémet, mielőtt kimész a napra és lehetőleg takard el a tested.

Aztán van itt egy másik, szintén nem ritka bőrprobléma is – ez pedig a gyulladás utáni hiperpigmentáció. A szakértők szerint pattanásos hegek, égési sérülések vagy pikkelysömör (pszoriázis) – okozza, ami barna, vöröses foltokat hagy maga után. Nekem egy csúnya, aknés pattanás hagyta maga után az államon, amit ráadásul nem a megfelelő módon kezeltem, csúnyán begyulladt, és bizony hegesedve gyógyult a helye.

Az orvosom azt tanácsolta, hogy próbáljak ki olyan arckrémeket, amelyek segíthetnek elhalványítani, megelőzni ezeket a foltokat, és mindeközben a bőrömet is táplálják. A NIVEÁ-nak több ilyen típusú készítménye is van, ezért kipróbáltam a Cellular Luminous630 pigmentfoltok elleni termékcsaládját. Mutatom, mik voltak az első benyomások:

1.) A Cellular Luminous630 Pigmentfolt elleni szérum:

Elsőként egy intenzív szérumot próbáltam ki, amiről azt írták, hogy jó a sötét foltok három fő típusának – a napsugárzás, az öregedés és a hormonális változások, például a terhesség vagy a menopauza okozta pigmentfoltok – célzott kezelésében. A NIVEA klinikai tesztjei szerint már 2 hét után láthatóan csökkenti a kialakult sötét foltokat. Hialuronsavat is tartalmaz, úgyhogy hidratálja is a bőröm.

Első benyomás: Praktikus csomagolás, könnyű az adagolása, az illata nem túl erőteljes, de nem parfümmentes krém.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Mivel egy speciális krémről van szó, ezért az állaga kicsit sűrűbb, ettől függetlenül meglepően gyorsan eloszlik és felszívódik, nem hagy maga után zsíros érzetet, nem fénylett az arcom utána, ami gyakori tapasztalat a speckó krémeknél. 

Erőssége: Alapozás után sem képzett filmréteget, szépen, könnyedén felszívja a bőröm, hidratál.

Így használtam: Reggel megtisztítottam a bőröm, majd felvittem a pigmentfoltok elleni szérumot, ezután használtam a szokásos magas fényvédős arckrémet és sminkeltem. Este szintén arctisztítás után vittem fel, majd folytattam utána a szokásos bőrápolási rutinomat. Nem voltam elégedetlen vele, de az én vegyes típusú, kissé vízhiányos bőrömnek egy kicsit erősebb ápolás szükséges, amit meg is kaptam egy másik terméküktől.

2. Cellular Luminous630 Öregedésgátló Szérum Pigmentfoltokra:

Ez annyiban különbözik az intenzív szérumtól, hogy egyben öregedésgátló hatása is van. Hialuronsavat tartalmaz, a Collagen Booster pedig serkenti a sejtek saját kollagéntermelését.

Első benyomás: A csomagolása ugyanolyan, mint az intenzív szérumnak, az illata pedig ennek sem tolakodó, ugyanakkor ez sem parfümmentes.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Az állaga egy picit könnyebb, mint az előzőnek, pillanatok alatt beszívódik, és nagyon kényelmes érzetet hagy maga után, érezhetően táplálja, feltölti a bőrömet. Kétségkívül nekem, pontosabban a bőrömnek ez volt a kedvence a termékcsaládból, hosszú távon biztos ennél maradok.

Erőssége:
Úgy tölti fel a bőrömet, hogy közben nem nehezíti el azt, az alapozó, korrektor és a pirosító használata után sem képez filmréteget a bőrömön.

Így használtam:
Reggel és este vittem fel megtisztított arcomra. Ezután magas fényvédős nappali vagy ápoló éjszakai krémet alkalmaztam.

3. Cellular Luminous630 Szérum Akné Utáni Sötét Foltokra:

A krémben található hámlasztó szalicilsav puhítja a bőrt, a hialuronsav hidratálja, a zöld tea kivonat segít kontrollálni a bőr faggyútermelését. Segít csökkenteni és halványítani az akné utáni sötét foltokat.

Első benyomás:
Ennek az illata tetszett a leginkább, imádom a gyógynövényes, friss illatot, és az akné utáni foltokra való szérumnak pont ilyen van. Az állaga habkönnyű gél, és kellemes, frissítő hatást hagy maga után.

Erőssége:
Mivel mattító hatású krém, főleg zsíros, vegyes bőrre ajánlják, ezért nekem óvatosan kellett bánnom vele, és főleg csak a kritikus részre, az államra használtam, ahol a bőröm hajlamosabb zsírosodásra. Ezeken a területeken kiválóan hozta a hatást, szuper könnyen felszívódott, és a bőröm sem feszült tőle, mint sok mattító hatású krémtől.

Így használtam:
Reggel és este vittem fel megtisztított arcra, csak azokra a területekre, ahol szükségét éreztem. Ezután magas fényvédővel rendelkező nappali vagy ápoló éjszakai krémet alkalmaztam.

Bár mindhárom termékről pozitív volt a tapasztalatom, természetesen csak egyet fogok alkalmazni hosszú távon, ez pedig a Cellular Luminous630 Öregedésgátló Szérum lesz, ami kellőképpen táplálja a bőrömet, mindemellett halványítja a pigmentfoltokat, és segít a megelőzésében, pláne, ha fényvédő krémmel együtt alkalmazom.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top