nlc.hu
Trend

A világ legkisebb nője

30 évesen is babaruhákban jár a világ legkisebb nője

A világ legalacsonyabb nője számára komoly kihívást jelent többek között az öltözködés is.

Jyoti Amge néhány a jövő hónapban tölti be a 30. életévét, ám a mai napig is a gyerekosztályon, azon belül is a babáknak fenntartott részlegen talál számára megfelelő méretű ruhákat. Az indiai nő ugyanis csupán 62,8 centiméter magas, ezzel pedig a Guinness-rekordok könyve szerint hivatalosan is ő a világ ma élő legalacsonyabb nője. A törpenövés egy ritka fajtája, az achondroplasia áll fenn nála: a betegség következtében a testben lévő porc nem alakul át csonttá a magzati fejlődés során, emiatt maradt a teste ennyire kicsi. 

Jyoti Amge

Ő a világrekorder (Fotó: Profimedia)

Jyoti a testméreteitől függetlenül azonban imád öltözködni és érdeklődik a divat iránt. 

„A legjobb módja annak, hogy ne úgy nézz ki, mint egy kisbaba, ha úgy öltözöl, mint egy felnőtt. De ez nehéz, amikor csak a csecsemőrészlegen tudsz vásárolni” – mondta.

A fiatal nő általában alapdarabokat vásárol a gyerekosztályon, míg a többi ruháját egyedileg varratja. Ezeket a holmikat aztán stílusos módon igyekszik kombinálni egymással.

Mivel hazájában, de a közösségi médiában nemzetközileg is rendkívül népszerű, reklámszerződéseket is rendszeresen kap, többek között divatmárkáktól. Ennek köszönhetően már több divattervező készített neki egyedi, az ő méreteire szabott ruhákat. Legutóbb például egy feltörekvő indiai dizájner, Vaishnavi Chepurwar meseszép, kék kreációjában pózolt 1,4 millió követővel rendelkező Instagram-oldalán. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top