nlc.hu
Trend

Ruhák különböző testalkatra

Így válassz ruhát a testalkatodra!

Sokszor van, hogy beleszeretünk egy ruhába, de rajtunk nem áll olyan jól, mint a próbababán, vagy a modellen. Ezért fontos, hogy tisztába legyünk a testalkatunkkal, és azzal, hogy milyen fazonok állnak nekünk igazán előnyösen!

Mindegy, hogy hétköznapokról, vagy az ünnepekről van szó, mert az F&F idei téli kollekciójában minden alkalomra találsz megfelelő ruhát!

Alma

Az alma alkatú hölgyeknek szélesebb a csípője, a derekuk alig látható, a kebleik pedig nagyobbak, vagy átlagos méretűek. Ezzel együtt kisebb a pocakjuk, cserébe a lábaik kifejezetten vékonyak is lehetnek. 

Mit viselj, ha alma alakod van?

Amit azonnal ajánlhatunk azok az olyan ruhák és tunikák, amelyek magasara helyezett derékrésszel és nagyobb dekoltázzsal rendelkeznek.  Ami a nadrágokat illeti, az egyenes-, a bő- és az idén ismét divatos trapézszárú is jó választás. A pufi dzsekiket, és a duplasoros kabátokat sem javasoljuk. A pulóverről sem kell lemondanod, csak ne legyen túl szoros, vagy nagyon laza.

Ruhák alma testalkatra

Ruhák alma testalkatra!

Körte

A körte testforma esetében a váll lényegesen keskenyebb, mint a csípő. Az ilyen testalkatú hölgyeknek a lábuk általában vastagabb, míg a has laposabb. Ha felszalad néhány plusz kiló, az leginkább a fenékre és a combra megy.

Mit viselj, ha körte alakod van?

A szűkített fazonú felsőkkel nem nyúlhatsz mellé. Azon kevés testalkatok egyike a körte, amin kifejezetten jól állnak puffos ujjak, és az olyan szélesebb nyakkivágások, mint a csónak. Mivel a csípő és a comb vastagabb, ezért a szűkszárú nadrágokat érdemes kerülni. De az A-vonalú szoknya, ami soha nem megy ki a divatból, már jó választás lehet. Hosszú kabátok helyett derékig érő dzsekiket viselj!

Ruhák körte alakraFordított háromszög

Ők azok, akiknek a felsőtestük a hangsúlyosabb. A csípő keskenyebb, míg a váll jóval szélesebb. A túlsúly esetükben a mellre, a hát felsőrészére és a felkarra rakódik le.

Mit viselj, ha fordított háromszög alakod van?

Ha ilyen a testalkatod, akkor kerülj mindent, ami fodros, vagy masnis. Öltözz úgy, hogy a csípőd és a lábaid legyenek a fókuszban. A fekete, és a sötétkék árnyalatú ruhákat neked találták ki, ha pedig szoknyát keresel, akkor ajánljuk a rakott, esetleg a tulipánfazont.

Ruhák fordított háromszög testalkatra

Ruhák fordított háromszög testalkatra

Homokóra

Homokóra alkatú hölgyek esetében, a váll közel ugyan olyan széles, mint a csípő, a derék jól látható, látványosan keskenyebb a csípőnél. Bár sokan azt feltételezik, hogy ehhez az alkathoz mindig nagyobb méretű mellek, és karcsúság páros, ez nem igaz. Jó hír, hogy ha ilyen a testalkatod, akkor a ruhák kiválasztásakor neked lesz a legkönnyebb dolgod!

Mit viselj, ha homokóra alakod van?

Nos, mindenképpen olyan szettet válassz, ami kiemeli a keskenyebb derekadat! Ha blézer, akkor az egyenes fazon helyett a karcsúsított verziót keresd az üzletekben. Ez lehet hátban karcsúbb, vagy az oldalain bevett!  A ceruzaszoknyával és az A-vonalú szoknyával sem nyúlhatsz mellé, és azon kevesek közé tartozol, akiknek a skinny és a slim fazonú nadrágok valóban jól állnak. Felsők és ruha esetében a V-nyak, valamint az átlapátolt fazon remek választás.

Ruhák homokóra testalkatra

Ruhák homokóra testalkatra

Oszlop

Az oszlop testalkat jellemzője, a nagyobb fenék, nagyobb mellek, viszont a váll és a csípő egyforma széles, és a derék is szinte teljesen egyenes. Ezek az adottságok azonban nem jelentik azt, hogy le kell mondanod a különleges szabású ruhákról!

Mit viselj, ha oszlop alakod van?

Az oszlop alkatú hölgyek bátran viselhetnek mintás felsőket és csillámos, vagy strasszos szoknyákat, de a szűk helyett, inkább lengébb ingeket és blúzokat javaslunk. Skinny nadrágokkal sem nyúlhatnak mellé, de bátran húzhatnak fel trapéz, vagy mom jeans fazonú nadrágokat is. De vigyázhat, mert ehhez az alkathoz sem nadrágban, sem szoknyában nem előnyös a midi.

Ruhák oszlop testalkatra

Ruhák oszlop testalkatra

A termékek elérhetősége és a választék áruházanként változó és eltérő lehet.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top