Műlábnak látszik a 850 ezer forintos luxuscsizma

nlc | 2023. December 06.
Sokan felháborodtak a luxusmárka egyik új termékén.

Meglehetősen bizarr lábbelit dobott piacra a Louis Vuitton luxusmárka 2023-2024-az téli kollekciója részeként. A kreációt a divatház közlése szerint a trompe-l’œil szürrealista művészeti irányzat inspirálta. 

A trompe-l’œil festőművészetnek nevezzük, ha a művész megtévesztő, lehetetlen módon mutatja be a valóságot. A trompe-l’œil alapjában véve nem más, mint egy olyan – általában lekicsinyített – ábrázolási forma, ami a szem, a látás félrevezetésére törekszik. (Forrás: Wikipedia)

Louis Vuitton Illusion High Boot (Fotó: Louis Vuitton)

Az Illusion High Boot nevű modell egy csizma, mely egy zoknis-magassarkús láb illúziójt akarja kelteni. A holmi azonban jókora felzúdulást váltott ki még a divatrajongók körében is, sokan úgy vélik ugyanis, hogy úgy néz ki, akár egy műláb – ami ebben a megközelítésben, divatcikként meglehetősen ízléstelen, a valóban művégtaggal élőkre nézve kifejezetten sértő.

Louis Vuitton Illusion High Boot (Fotó: Louis Vuitton)

A csizmát egyébként két árnyalatban, bokacsizma és térdcsizma fazonban is árusítják, az ára pedig nem kevesebb, mint 2470 dollár, azaz átszámítva közel 850 ezer forint. 

Exit mobile version