nlc.hu
Trend

A tökéletes outfit titka: a szendvics módszer

A trükk, amivel minden szetted ezerszer jobban fog mutatni

Egyszerű, nem kerül semmibe, mégis óriási hatása van ennek a trükknek: ha beveted, sosem lesz rossz outfit-napod.

Amikor mindennap ki kell találnod egy bomba szettet, az nagyjából olyan hamar válik fárasztóvá, mint amikor meg kell szülnöd, hogy mégis mit fogsz főzni nap mint nap. Ilyenkor rácsavarodsz a Pinterestre, az Instagramra és a TikTokra, hogy inspiráció után nézz – és hogyha az algoritmus kegyes veled, küldi is a mentsvár trükköket. Ilyen például a szendvics módszer. És nem, ez nem a napi vacsoramenü megmentője lesz.

Miről van szó?

A szendvics módszer egyszerű. Fogsz a szetted felső részéből egy aspektust (egy felsőt vagy kabátot) és összepárosítod az alsó részével (a szoknyával, nadrággal vagy cipővel), és a köztes részt egy ezekkel kontrasztban álló elemmel töltöd ki. Tehát a ruha-szendvicsed például így fog kinézni: a kék farmered (a szendvics töltelékét) két barna darab közé (a szendvics kenyere) közé teszed.

A trendet Lydia Tomlinson stylistig vezethetjük vissza, ő demonstrálta, hogy ezt a módszert milyen sokféleképpen alkalmazhatjuk. Tehát nem csupán színekre, hanem anyagra, textúrára és arányokra is. Például mutatott egy olyan outfitet, ami nem igazán működik, mert a csizmától a nadrágon és pulcsin át a kabátig mindegyik túlméretezett. A laza nadrágot azonban kicseréli egy szorosabb verzióra, és azonnal átalakul tőle az egész szett.

Ezt a hacket akár tematikusan is alkalmazhatod. Ha egy elegáns nadrágkosztümöt veszel fel például, akkor blúz helyett tedd vagányabbá az outfitet egy sportosabb felsővel.

szendvics metódus

Ez a két outfit tökéletesen bemutatja, hogyan kell alkalmazni a módszert – akár színekről, akár tematikus stylingról legyen szó (Fotó: Edward Berthelot/Getty Images)

Ezért fogod imádni

Ha a szendvics módszer alapjait elsajátítod, utána bátran „fűszerezheted” a szettjeidet. Vagyis a keretként (kenyérként) használt darabokat összepárosíthatod mondjuk a kiegészítőiddel is. Például a felsődhöz és a cipődhöz hasonló övet, ékszereket érdemes felvenni – sárga esetén ez jelenthet aranyat, szürkénél pedig ezüstöt is.

Így a végeredmény minden outfitnél az lesz, hogy nem csupán hordod a ruhát (vagy éppen az téged – na, ezt mindig el fogod ezek után kerülni!), hanem látszik, hogy stylingoltad. Hogy foglalkoztál vele. És ezáltal – bár senki nem fogja tudni első látásra megmondani, hogy miért, de – sokkal összeszedettebbnek fogsz tűnni.

A szendvics metódus ráadásul segíteni fog abban is, hogy lecsökkentsd a „nincs mit felvennem”-pánikok számát. Mert ha van egy (1) darab cuccod, amit hajlandó vagy magadra venni, akkor szervezheted köré az egész szettet. És máris sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top