nlc.hu
Trend

Milliókat ért a vásáron vett bross

Kiderült az olcsó bizsunak hitt ékszerről, hogy milliókat ér

Tulajdonosának évtizedeken keresztül fogalma sem volt, hogy egy nagy értékű ékszer van a birtokában.

Egy Flora Steel nevű brit nő tavaly a Youtube-on nézett meg egy antik tárgyakkal foglalkozó videót, ahol egy ékszerész a neves építész, William Burges által tervezett, ritkaságszámba menő ékszereket mutatott be. A nő döbbenten szembesült a ténnyel, hogy az egyik brossa, melyet 35 évvel korábban, néhány ezer forintnak megfelelő összegért vett egy vásáron, nagyon hasonlít Burges kreációira.

„Úgy döntöttem, alaposabban megnézem… és lám, ott volt a brossom! Gyakorlatilag leestem a székről!” – fogalmazott egy nyilatkozatában Steel. A nő felidézte, hogy a bross erőteljes dizájnjával és színes köveivel keltette fel a figyelmét és mindig is kíváncsi volt arra, hogy ki tervezhette, ám érdemben mégsem foglalkozott ezzel a kérdéssel évtizedeken keresztül.

Elárverezett bross

Fotó: Gildings Auctioneers

Steel sokáig rendszeresen viselte is a brosst, majd amikor megtetszett a menyének, neki ajándékozta. 

Az asszony megkérte fiát és menyét, hogy küldjenek neki képeket a brossról, amelyeket aztán továbbított a Gildings aukciósháznak. A szakértők azonnal beazonosították, hogy bizony valóban William Burges kreációjáról van szó.

Az ékszert azóta az aukciós háznál alaposan megvizsgálták, és az értékét nagyjából 5 és fél millió forintnak megfelelő összegre becsülik. Elárverezni várhatóan idén tavasszal fogják. 

Flora Steel, aki az elmúlt két évét a mellrák elleni küzdelemmel töltötte, ám azóta felépült a betegségből, elmondta, hogy a hangulatán sokat javított az is, amikor kiderült, hogy a bross ennyire különleges és értékes. Az árverésből befolyó pénz egy részét a fiának és a menyének szeretné adni, de egy mellrák kutatásával foglalkozó alapítvány javára is adakozik majd.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top