nlc.hu
Otthon

Értékes tányérokat vett a használtcikk boltban

2000 forintért vett négy tányért, milliókért adta el

Kiderült, hogy a használt áru kereskedésben kínált tányérokat nem más tervezte, mint a legendás Pablo Picasso. Ezzel megütötte a főnyereményt!
Használt áru tányérok

A New Yorkban élő Nancy Cavaliere 2014-ben, a férjével közös otthonuk berendezésekor kezdett használcikk kereskedésekbe járni. Számtalan mutatós tárgyra sikerült rábukkannia az évek során, 2017-ben azonban a szó szoros értelmében véve megütötte a főnyereményt. Nemrégiben a TikTokon mesélte el az elképesztő sztorit.

Ahogy máskor is, beugrott az egyik kedvenc használt áru boltjába, ahol rábukkant négy különleges tányérra, melyeket mindössze 6 dollárért, azaz nagyjából 2000 forintnak megfelelő összegért kínáltak. Már ekkor sejtette, hogy a tányérok jóval többet érhetnek ennél, ezért azonnal meg is vásárolta azokat.

Miután visszaért az irodájába, keresgélni kezdett az interneten, hogy pontosan milyen kincsre bukkanhatott és az mennyit ér. Hamarosan kiderült, hogy a tányérok a legendás Pablo Picasso kerámiakollekcióinak egyikéből valók. A spanyol művész 1947 és 1971 között összesen 633 különféle kerámiatárgyat tervezett, többek között kancsókat, vázákat, tálakat és tányérokat is.

Cavaliere több aukciós házat is felkeresett a tányérokkal, ahol a szakemberek megerősítették, hogy a tányérok eredetiek és darabjuk 3000-5000 dollárt (1-1,6 millió forintot) is érhet.

A nő az irodájából webkamerán keresztül követte az aukciót, mely során a tányérok közül három összesen 40 ezer dollárért, azaz átszámítva több mint 13 millió forintért kelt el. A negyedik tányért megtartotta és úgy tervezi, hogy 20 év múlva adja el, amikor feltehetőleg még többet ér majd. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top