nlc.hu
Trend

Géllakk és műköröm alatti zöld köröm oka

Ezt jelenti, ha bezöldül a körmöd a géllakk alatt

Lekerült rólad a csodás manikűröd és egy kifejezetten rémisztő látvány fogadott: zöld volt alatta a körmöd? Nem kell megijedni, nem fog leesni a körmöd.

Elképesztően para látvány tud lenni, ha a géllakk vagy a műköröm alatt egy zöldellő körömfelület kacsint vissza rád. Azonnal elkezdesz kombinálni, vészforgatókönyveket gyártani, és felkészülni a legrosszabb esetre: örökre búcsút mondhatsz a körmeidtől. Pedig a zöld köröm szindróma egyáltalán nem olyan drámai, mint amilyennek tűnik.

A zöld köröm akkor történhet, amikor a manikűr alatt felgyülemlik a gomba. A zöldes elszíneződés okozója pedig a Pseudomonas aeruginosa nevű baktérium okozza, ami mindenféle vízben megtalálható. Leggyakrabban medencékben, jacuzzikban, kádban és zuhanyzás közben szedhetjük össze. Ez a baktérium a levegőtlen, nedves helyeket szereti, ezért nőhet a géllakk vagy műköröm alatt pont úgy, mint az alga az akváriumban, ha nem takarítják rendszeresen.

A zöldes vagy akár fekete szín szörnyen ijesztő látvány lehet, de ha óvatosan eltávolítod a műkörmöt vagy a géllakkot, és tisztán tartod a kezed és levegőzteted a körmeidet, magától elmúlhat. Ha segítenél a folyamaton, arra is van néhány tippünk.

Géllakk

Fotó: Anna Efetova/Getty Images

Ezt tedd bezöldült köröm esetén

  1. A teljesen megtisztított körmeid áztasd úgy 10 percig meleg vízbe, amihez néhány csepp teafaolajat tettél. Ez a természetes hatóanyag segíteni fog a gomba megölésében, és felfrissíti a körmeidet.
  2. Tegyél bőroldót a megkeményedett körömágybőrre, amin potenciálisan megtelepedhetnek a baktériumok. Arra viszont figyelj, hogy ne vágd le túlságosan ott a bőrödet, nehogy véletlenül elkapj valamilyen fertőzést.
  3. Kenegesd körömgomba elleni szerekkel, hogy teljesen megszabadulj a gombától és megelőzd a kiújulást.
  4. Tartsd hidratálva a kezeid kézkrém segítségével, mely szintén pajzsként szolgál a kiújulni vágyó gomba ellen.
  5. Figyelj rá, hogy minél kevesebb víz érje a körmeidet, ez kulcsfontosságú. Használj kesztyűt mosogatáshoz, fürdés közben pedig próbáld meg minimálisra csökkenteni a körmeid és a víz közötti kontaktot.
  6. Rendszeresen vágd a körmeid, hogy megelőzd a további baktérium kialakulását.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top