nlc.hu
Trend

Műköröm eltávolítása otthon

Így szedd le otthon a műkörmöt anélkül, hogy tönkretennéd a sajátodat

Elképzelhető, hogy nincs otthon aceton, ami a leggyorsabb útja a műköröm eltávolításának. Így most mutatunk négy alternatívát.

Megesik, hogy úgy alakul: otthon kell leszedned a műkörmödet. Akár azért, mert eleve te raktad rá őket (rákaptál az öntapadós műkörmökre?), vagy mert valamiért nem tudsz eljutni a körmösödhöz. Természetesen az lenne a legjobb, ha mégis megvárnád, amíg tudsz szakemberhez fordulni, de a kivétel persze erősíti a szabályt.

Ilyenkor azt ajánlják, hogy áztasd acetonba a körmöd. Na de mi van akkor, ha nincs otthon aceton, te pedig tényleg meg akarsz szabadulni azoktól a műkörmöktől? Most mutatunk négy tippet, amivel óvatosan, a saját körmeid felsértése nélkül oldhatod meg a problémát.

Forró, szappanos víz 

A szappan és a víz tökéletes alternatíva a durva kemikáliák helyett. Annyit kell tenned, hogy megtöltesz egy tálkát forró, szappanos vízzel és úgy nagyjából 10 percig áztatod benne a kezed. Ez alatt az idő alatt az oldat teszi a dolgát, és meglazítja a ragasztót. Ha eltelt a 10 perc, egy vatta vagy fültisztító pálcika segítségével gyengéden szedd le a körmöket. Amennyiben picit makacsabb ragasztóval van dolgod, egy szemöldökcsipesz vagy körömágybőr-visszatoló még jól jöhet!

Acetonmentes körömlakk lemosó

Megértjük, ha eleve nem akarsz acetont használni, hiszen nem túl kíméletes a bőrhöz. Szerencsére az alkoholalapú körömlakk lemosók is remekül tudnak működni: feloldják a műköröm alatti ragasztót anélkül, hogy bántanák a körülötte lévő bőrt és a körömágyat. Az viszont tény, hogy jó nagy adaggal kell megküldened a körmöket, hogy ki tudja fejteni a hatását a lemosó.

Műköröm eltávolítás

Fotó: A1ex76/Getty Images

Körömápoló olaj

A jojoba, mandula és egyéb természetes olajokból álló körömápoló szintén jó megoldás lehet a körömragasztó fellazítására. Ráadásul ennél gyengédebb opciót nem is találhatsz! Tégy néhány csepp körömápoló olajat a műkörmök aljára, és várd meg, amíg beszívódik. Ennek következtében könnyebb lesz leszedni a körmöket, hiszen a ragasztó már tart olyan erősen.

Körömreszelő

Ha a fenti metódusok közül egyik sem áll a rendelkezésedre, reszelő viszont van otthon, használd csak nyugodtan! Reszeld le a műköröm felületét (óvatosan!), amíg le nem szedted teljesen a körmödről. Sajnos ez a legveszélyesebb módszer, miután a reszelővel, ha nem vigyázol, könnyen megsértheted a saját körmeidet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top