nlc.hu
Trend

Császár Előd cicás festményei

Úgy veszik Császár Előd macskás festményeit, mint a cukrot

A mesterséges intelligenciától tanult festeni az 50 éves énekes.

Felhagyott a zenéléssel és képzőművész lett Császár Előd. Pontosabban „cicás fickó”, mivel a Megtalállak még és a Tiltott szerelem slágerek énekese macskákról alkot képeket mindenféle helyzetben. 

Császár Előd,

Császár Előd alkotásain csak macskák szerepelnek – Forrás: TV2 /  Mokka – videó

Mesterséges intelligenciával kezdtem el festménynek látszó képeket csinálni. (…) Egy idő után egy galériatulajdonos barátom vett rá, hogy próbáljam meg, hogy fessek egy kis képet, hátha tudok. Most ott tartunk, hogy negyvenvalahány képet festettem tavaly augusztus óta. Volt már két kiállításom. Úgy tűnik, ez a dolog működik”mesélte a Mokkában.

Arra a kérdésre, hogy miért pont macskák, a következőket válaszolta: “Készítettem egy rajzfilm-sorozatot, ami félig kész van, és az egyik epizódja két cicáról szól. (…) Ez odáig fajult, hogy elkezdtem festménynek látszó tárgyakat csinálni cicákról, azokat elkezdtem posztolni az Instagramra, és felrobbant az Instagramom.”

Az volt a legnagyobb problémám a mesterséges intelligenciával, hogy mitől látszik, hogy az enyém. Úgyhogy ki kellett gyúrnom magamnak egy olyan stílust, amitől ez látható. (…) A mesterséges intelligenciától tanultam festeni, ellestem a trükkjeit, (…) majd egyre inkább kialakult a saját stílusom. Egyre jobban kiderült az, hogy mit szeretek, és most már tényleg meg lehet ismerni a képeimet” – magyarázta Császár Előd.

Ami a zenélést illeti, tavaly fellépett egy retrofesztiválon, és elmondása szerint rájött, hogy ez neki nagyon tetszik. “Úgyhogy idén lehet velem találkozni mindenféle színpadokon. (…) Nem tudom, hogy akarok-e új zenét csinálni, már ilyen klasszikus császár elődös dalt, de azért van egy új” – árulta el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top