nlc.hu
Trend

Műlábas fitneszvilágbajnok

Műlábbal lett fitneszvilágbajnok Anikó

Mindig is nagy vágya volt, hogy részt vegyen egy fitneszversenyen. Még a balesete sem akadályozta meg ebben.

Győri Anikónak egy hajszálon múlott az élete, amikor autójával durrdefektet kapott. Annyira megsérült a térde, hogy bal lábát már nem tudták megmenteni az orvosok. A baleset után 24 évvel, ha protézissel is, de megvalósította álmát: fitneszvilágbajnok lett.

Győri Anikó,

Győri Anikó edzés közben – Forrás: RTL / Fókusz – videó

Nekicsapódtam a két sáv közti betonfalnak, és 30-40 métert repültünk. Amikor felébredtem az intenzíven, az első kérdésem az volt, hogy ugye nem tudták megmenteni a lábam? Mert már ott, a helyszínen látszott, hogy nagyon rossz állapotban van. (…) Úgy fogtam fel, hogy ez velem megtörtént, nem okoltam senkit. Nem volt bennem az, hogy miért pont velem történt. Elfogadtam ezt  a helyzetet és megpróbáltam ebből kihozni a maximumot”mesélte a Fókuszban Anikó, hozzátéve: nem volt könnyű, amíg idáig eljutott, ugyanis nagyon sok hullámvölgyön ment keresztül.

Világéletében sportolt, és mindig is nagy vágya volt, hogy részt vegyen egy fitneszversenyen. A balesete után ezt azonban elengedte, hiszen újra kellett tanulnia járni, és a történtek lelkileg is megviselték. Két évtized kellett végül ahhoz, hogy olyan sikereket érjen el a testépítésben, ami korábban meg sem fordult a fejében. Sorra zsebelte be az érmeket, sőt a két lánya példaképként tekint rá, és követik ezen az úton: ők is belevágtak a fitneszversenyzésbe.

Anikó közel az ötödik X-hez döntött úgy, hogy edzőt keres. Öt hónappal és 20 kiló mínusszal később már ott állt a színpadon az első fitneszversenyén. Ez fordulópontot jelentett az életében: erősebbé tette és segített neki abban, hogy még inkább levetkőzze a gátlásait. “Ezzel a sporttal úgy, hogy kiállok mások elé fürdőruhában, óriási lépés volt számomra” – vallotta be.

Teljesen mindegy, hogy milyen hiányosságunk vagy betegségünk van, csak, hogy ezt így saját magunkkal kell elfogadtatni. Mindenkinek megvan a saját keresztje. Ez az én kis keresztem, ha viszont én ezzel nagyon jól tudok együtt élni, és ha lelkileg jól tudok magammal lenni, akkor nem jelent problémát számomra” – hangsúlyozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top