nlc.hu
Trend

Így hordd a masnit!

Így hordd a masnit felnőtt nő módjára!

Masnik a hajban, nyakban, ruhákon, cipőkön... 2024 tavaszán nincs ennél divatosabb kiegészítő.

Tarthatjuk kislányosnak vagy a feminin sikk megtestesítőjének, régimódinak vagy örök klasszikusnak, lehet imádni vagy utálni, azonban tény, 2024 tavaszán nincs divatosabb kiegészítő a masninál. Mutatjuk, hogyan építheted be az öltözékeidbe a legstílusosabb módokon. 

Masnik a hajban

Masni divat

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

A masni viselésének egyik leginkább magától értetődő módja a hajunkba kötni azt. Egy jó minőségű szaténszalagot hajcsatra vagy hajgumira erősítve akár házilag is készíthetünk ilyen kiegészítőt, de az üzletekben is megtaláljuk most a masnis hajdíszeket. A legdivatosabb jelenleg a lófarokba tűzött, közepes vagy nagyobb méretű masni, fehér, fekete, pasztell vagy vörös színben. 

Masni divat
Megnézem
Összes kép (4)

Masnik a nyakban

Masni divat

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

A masni estében szintén adja magát, hogy a nyakunkban viseljük azt. Az aktuális trendek értelmében hordhatunk egyrészt masnira kötött – az inggel megegyező árnyalatú vagy kontrasztos színű – szalagot nyakkendő jelleggel, de divatban vannak az úgynevezett pussy bow, vagyis a megkötős gallérral készült blúzok is. 

Masni divat
Megnézem
Összes kép (6)

Visszafogott masnik

Masni divat

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A masnik az öltözékek bármely más pontján, így a mellrészen, derékon vagy épp háton is felbukkanhatnak, akár díszítésként, akár valamilyen praktikus funkciót betöltve, például megkötőként, övként. A méret ebben az esetben nem számít, ugyanis ezek a visszafogottabb, kisebb vagy közepes masnik legalább annyira divatosak idén, mint a nagyobb, feltűnőbb változatok.  

Masni divat
Megnézem
Összes kép (4)

Masnihalmozás

Masni divat

Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Ha masnikról van szó, nem kell feltétlenül betartani a kevesebb több elvét sem. A kifutók és a fashionisták egyik legnagyobb favoritja 2024-ben ugyanis a masnihalmozás. A masnik száma ebben az esetben egynél legyen mindenképp több, felső korlát pedig lényegében nincs. Helyettesíthetik akár a gombsort, de kiválthatják akár a mintázatot is. Minél több van belőlük, annál látványosabb az összhatás. Lényeges ugyanakkor figyelni arra, hogy egy ilyen, masnikkal gazdagon díszített holmi egyértelműen az öltözék főszereplője, tehát a szett többi eleme legyen lehetőleg letisztultabb, semlegesebb darab!

Masni divat
Megnézem
Összes kép (5)

Gigamasnik

Masni divat

Fotó: Christian Vierig/Getty Images

A másik nagy kedvenc a fashionisták körében ebben a szezonban a gigamasni, mely azonban kétségkívül „haladó szint”, amit tudni kell viselni. Az oversize masnik részben vagy egészben alkothatják a ruhadarab egy elemét, például a mell- vagy a szoknyarészt, de megjelenhetnek díszítésként is. Ezekre a holmikra is igaz, hogy úgy érvényesülnek a legmegfelelőbb módon, ha minimalista darabokkal kombináljuk őket. Akkor is garantáltan kiemelnek a tömegből. 

Masni divat
Megnézem
Összes kép (5)

Masnis minták

Masni divat

Fotó: Daniel Zuchnik/Getty Images)

A masnik nem csak 3-dimenziós változatban, de mintázatként is trendinek számítanak idén tavasszal. És ahogy a valódi masnik, úgy a printek is lehetnek egészen kicsik és visszafogottak, de feltűnőbbek, extravagánsak is akár. A topok, blúzok mellett akár sportosabb darabokon vagy épp farmernadrágokon is ott a helye most ennek a mintának. 

Masnis cipők

Masni divat

Fotó: Jeremy Moeller/Getty Images

A masnik nem csak a ruhákon és a hajbavalókon, de a lábbeliken is nagyot mennek idén. Nem csak az elegánsabb, magas sarkú, de a lapos talpú cipőkön, sőt, akár még a sneakereken is megjelenhetnek, kisebb, vagy még inkább nagyobb méretekben. Egy ilyen lábbelivel akár egy egyszerűbb darabokból álló outfitet is feldobhatunk, aktuálissá tehetünk, de passzolnak az eklektikusabb összeállításokhoz is.

Masni divat
Megnézem
Összes kép (5)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top