nlc.hu
Trend

Ilona nappal boncmester, este divattervező

Ilona nappal boncmesterként dolgozik, este meg divattervező

A Budapesti Divathét mellett Rómában és Milánóban is mutatták már be ruháit Szabó Ilonának. Csakhogy Ilona nem mindennapi foglalkozást űz: két fővárosi kórházban is kórboncnokként dolgozik.
Szabó Ilona

Ilona készséggel elismeri, hogy a nők között nem mindennapi foglalkozás az övé, de nem is egyedi: akad azért néhány női kórboncnok Magyarországon. Mivel a nagypapája halottszállítóként dolgozott, már egészen kicsit korában hozzászokott a holtak látványához, ez nem ijesztette meg.

Bár eredetileg orvosnak készült, a sorsa végül a boncmesteri irányba vitte el, és szerinte a munkája szépségét az adja, hogy olyan mélyen belelát az emberi test és a szervek működésébe és a betegségek világába, mint nagyon kevesen. A munkájához nemcsak erős lélekre, hanem erős fizikumra is szükség van: sokszor egyedül kell felfektetnie a holttesteket a boncasztalra, legyen az akár negyven-, akár százötven kilós – mesélte a Blikknek.

Ezek után Ilonának még arra is marad energiája, hogy munka után otthon leüljön a rajzasztal vagy a varrógép mellé. Ilona mostanában kezd nevet szerezni magának a divatszakmában: minden darabja egyedi, egyetlen darabot készít belőlük, sorozatgyártást nem vállal. Büszke rá, hogy a vállalkozását saját erőből építette fel, sikeresnek tartja magát és fontos számára, hogy plus size alkatúaknak is örömmel készít ruhákat. A Donna by Ilona Szabó márkájával jelen volt már a Budapesti Divathét mellett Rómában és Milánóban is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top