nlc.hu
Trend

Jön a világ első MI-szépségversenye

Jön a világ első MI-szépségversenye, a versenyzőket arról is kérdezik majd, mivel tennék jobbá a világot

A szépségversenyek olyan vadhajtásai után, mint a gyerekszépségversenyek vagy a kutyaszépségversenyek, most egy újabb vonal indulhat el: már a mesterséges intelligencia által alkotott modellek is összemérhetik a szépségüket.
Aitana Lopez

Valódi emberekből és mesterséges intelligencia által alkotott influenszerekből áll majd össze az a zsűri, ami eldöntheti, hogy a mesterséges intelligenciával készült modellek közül ki a legjobb. A verseny pénznyereményért (nagyjából 5 millió forintért) folyik, a részvétel feltétele pedig csupán az, hogy a modellnek teljes mértékben mesterséges intelligenciával kellett készülnie és az alkotójának 18 éven felülinek kell lennie – derül ki a 24 beszámolójából.

A verseny szervezője a Fanvue, egy előfizetéses közösségi média platform, és májusban kerül majd megrendezésre. A modelleknek nem csak a külső adottságait vizsgálják, hanem a megalkotásukhoz használt technológiákat és a közösségi médiában elért befolyásukat is pontozzák.

Kérdéseket is kapnak majd, többek között a zsűri kíváncsi lesz arra is, hogyan próbálnák jobbá tenni a világot. A zsűriben lesz a spanyol MI-influenszer, a több mint háromszázezer követővel bíró Aitana Lopez is. Azt még nem tudjuk, hogy Bíró Ada elindul-e a megmérettetésen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top